Sport Centar

Liga nacija: Hrvatska gostuje svjetskim prvacima, Crna Gora juri plasman u B diviziju

Hrvatska večeras od 20.45 na Stade de Franceu igra susret drugoga kola grupe 3 A Lige nacija protiv svjetskih prvaka Francuza.

Liga nacija: Hrvatska gostuje svjetskim prvacima, Crna Gora juri plasman u B diviziju

Hrvatska večeras od 20.45 na Stade de Franceu igra susret drugoga kola grupe 3 A Lige nacija protiv svjetskih prvaka Francuza.

Dan uoči utakmice selektor Zlatko Dalić najavio je značajne promjene u ekipi.

“Napravit ćemo nekoliko promjena u momčadi jer neki igrači, koji su igrali prvu utakmicu, ne mogu ponoviti za tri dana novu tešku utakmicu. Očekujem puno bolju utakmicu nego u Portugalu. Morat ćemo promijeniti način igre i pristup, biti više odgovorniji i s više discipline”, istakao je Dalić.

Francuzi će biti bez Kyliana Mbappea, koji je zaražen korona virusom, a selektor Diider Deschamps najavio je značajen rotacije u odnosu na ekipu koja je protiv Šveda igrala u sistemu 3-4-1-2. Utakmicu će direktno prenositi Nova BH.

U istoj grupi snage će odmjetiti Švedska i Portugal za koji bi nakon povrede trebao zaigrati i Cristiano Ronaldo.

Fudbaleri Crne Gore igrat će večeras protiv Luksemburga u gostima u meču drugog kola grupe C1 Lige nacija.

Izabranici Faruka Hadžibegića na startu takmičenja ostvarili su odličan rezultat savladavši Kipar u gostima sa 2:0 golovima Stevana Jovetića.

Hadžibegić ističe da je cilj Sokola ostao isti kao i prije početka takmičenja.

“Naš cilj je da uradimo sve kako bismo iz lige C prešli u ligu B Lige nacija. Rekao sam pred početak takmičenja da je za ostvarenje cilja matematički potrebno svih šest pobjeda, ali posle svake utakmice dolazi nova kalkulacija. Nakon pobjede na Kipru došli smo u situaciju koja nam može dozvoliti malo više slobode za narende utakmice. Sjutra igramo protiv direktnog konkurenta koji je, baš kao i mi, pobijedio u gostima. Ne mislim da će biti lako protiv Luksemburga ali imamo namjeru da uradimo sve kako bismo pobjedili. Protivnik ima dobre igrače, ekipa su koja zna da preokrene rezultat na strani i to sa igračem manje, ekipa su koja ima iskustvo… Na nama je da sjutra budemo lukaviji i navedemo ih na našu stranu“, rekao je iskusni stručnjak.

Liga nacija, raspored 2. kola:

Liga A:

Grupa 2:

Belgija – Island (20:45)

Danska – Engleska (20:45)

Grupa 3:

Francuska – Hrvatska (20:45)

Švedska – Portugal (20:45)

Liga C:

Grupa 1:

Kipar – Azerbejdžan (20:45)

Luksemburg – Crna Gora (20:45)

Grupa 2:

Armenija – Estonija (18:00)

Gruzija – Sjeverna Makedonija (18:00)

Liga D:

Grupa 2:

San Marino – Lihtenštajn (20:45)

TABELE

crna gorafrancuskahrvatskaliga nacijaportugal
KOMENTARI

KOMENTARI