Sport Centar

Lendrić: Htio sam ići u Split, ali rekli su nam da ne možemo nigdje, ovdje je sada stvarno čudno

Ovakav karantin, izolacija, kako god je zvali, u koju smo svi zapali, nogometašima nije strana, ali i njima teško pada.

Lendrić: Htio sam ići u Split, ali rekli su nam da ne možemo nigdje, ovdje je sada stvarno čudno

Ovakav karantin, izolacija, kako god je zvali, u koju smo svi zapali, nogometašima nije strana, ali i njima teško pada.

Splićanin Ivan Lendrić bio je u karantinima nebrojeno puta, ali ovakav u kakvom je i on sam i ovom 28-godišnjem nogometašu teško pada, pišu Sportske novosti.

“Slično je karantinu uoči važnih utakmica, ali ipak imaju dvije najvažnije razlike – prvo, kada si u karantinu s ekipom možeš se družiti s ekipom, a sada si sam; a drugo, ona traje dan ili dva, a koliko će ova trajati to niko ne zna”, kaže Lendrić.

Bivši Hajdukov centarfor trenutno je u Sarajevu. Napadač Željezničara sada je u situaciji kao i svi strani nogometaši koji su prisiljeni ostati u gradovima odakle su im klubovi dok se stanje ne primiri.

“Kontaktiraju iz kluba svaki dan, zovu i to, ali niko ništa ne zna. Dosad nikakvu konkretniju informaciju nisam dobio. Vjerujem da će se polovicom aprila znati više, barem to koliko će se mjere produžiti i hoće li se uopće igrati”.

Za sedam dana će tačno mjesec otkako se zadnji put zakotrljala lopta na bh. travnjacima. Lendrić je u tom zadnjem kolu igrao svih 90 minuta u pobjedi 1:0 protiv Tuzla Cityja, a onda je dva dana kasnije došla odluka da se sljedeće kolo igra bez gledalaca, a onda još dva kasnije da se neće uopšte igrati.

“Možda će se nastaviti liga, možda ne, nije moje da prognoziram. Ono u što sam prilično siguran, ne vjerujem da će se ove sezone više igrati pred publikom”, smatra.

Lendrićevi roditelji te zaručnica su u Splitu, a on ne može iz Sarajeva gdje je, uzgred rečeno, jučer bilo oko nule.

“Ja sam htio ići u Split, ali rekli su nam da ne možemo nigdje jer ako odem u Hrvatsku morat ću u karantin, pa bih onda i u povratku morao u karantin. Tako će biti barem još neko vrijeme, ali nadam se da će se sredinom aprila više znati”.

Tako je Lendrić ostao sam u Sarajevu.

“Dok nisu uveli policijski sat bilo je ‘milion’ auta na ulici, a sada, navečer, nekad nema psa na ulici. Stvarno je čudno…”

fkzeljeznicarivan lendric
KOMENTARI

KOMENTARI