Sport Centar

Lejla Tanović nakon pada na trci osvaja 7. mjesto i 16 UCI bodova

Sedmerostruka državna prvakinja i Balkanska šampionka Lejla Tanović nastupila na UCI C1 Kamenjak Rocky trails utrci u Premanturi i osvojila 7.mjesto i novih 16 UCI bodova. Na najvećoj do sada Kamenjak Rocky trails utrci nastupila je izuzetno jaka konkurencija i najveći broj takmičara. U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Tanja Žakelj iz Slovenije osvajačica svjetskog kupa.

Lejla Tanović nakon pada na trci osvaja 7. mjesto i 16 UCI bodova

Nakon pada u grupnom šprintu zajedno sa takmičarkom iz Italije Lejla je završila na posljednjoj poziciji. U narednih 5 krugova Lejla je pronašla svoj ritam i svaki krug prestizala po dvije do tri takmičarke da bi u posljednjom krugu vodila veliku bitku protiv poljske takmičarke Ziolkowske Michaline za sedmu poziciju. Tanović ja napala na posljednjem tehničkom usponu a napad nije mogla ispratiti poljska takmičarka.

„Sigurno da bi Lejlin plasman bio bolji da nije došlo do pada, međutim pokazala je veliku borbenost i sa zadnje pozicije uspjela stići do 7.mjesta i novih 16 UCI bodova sa kojima je očekuje napredak na UCI listi. Veliku požrtvovanost na utrci prepoznali su i navijači pa su na proglašenju najboljih našu takmičarku nagradili velikim aplauzom“, rekao je trener Amar Njemčević

Nakon olimpijske cross country disciplini sutradan na redu bio je maraton dužine 62km. Najbolja bh.biciklistkinja je uprkos povredama zadobijenih dan ranije nastupila na maratonu i osvojila 8.mjesto.

lejla tanovic
KOMENTARI

KOMENTARI