Sport Centar

Legendarnom rukometnom asu Abasu Arslanagiću uručeno najveće priznanje Banje Luke

Proslavljeni sportista Abas Arslanagić dobitnik je ovogodišnjeg 'Ključa grada', najvećeg banjalučkog gradskog priznanja.

Legendarnom rukometnom asu Abasu Arslanagiću uručeno najveće priznanje Banje Luke

Proslavljeni sportista Abas Arslanagić dobitnik je ovogodišnjeg ‘Ključa grada’, najvećeg banjalučkog gradskog priznanja.

Nagrada legendarnom rukometnom golmanu banjalučkog Borca i bivše Jugoslavije uručena je sinoć na svečanoj akademiji u povodu 22. aprila Dana Grada kao poseban vid priznanja za postignute vrhunske rezultate u oblasti sporta i promociju Banje Luke.

Arslanagićevi najveći sportski uspjesi su osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1972. godine u Minhenu i titula šampiona Evrope s banjalučkim Borcem 1976. godine.

Osim toga, u bogatoj kolekciji medalja ima dvije bronze sa svjetskih prvenstava, a za reprezentaciju Jugoslavije zabilježio je 125 nastupa.

Zahvalivši se na nagradi, koja mu, kako je naveo, mnogo znači, Arslanagić se prisjetio svojim sportskih uspjeha te dodao da je najveći i najljepši dio života proveo u Banjoj Luci, odakle je došao iz rodne Dervente.

abas arslanagic
KOMENTARI

KOMENTARI