Sport Centar

Legendarni O’Sullivan: Plaše me kada viču, ovo je džentlmenski sport

Legendarni igrač snukera Ronnie O'Sullivan poslije šeste titule prvaka svijeta kaže da se ne opterećuje sljedećim rezultatima, ali i da bi volio da izjednači rekord Stevena Hendryja od sedam trofeja najboljeg na svijetu.

Legendarni O’Sullivan: Plaše me kada viču, ovo je džentlmenski sport

Legendarni igrač snukera Ronnie O’Sullivan poslije šeste titule prvaka svijeta kaže da se ne opterećuje sljedećim rezultatima, ali i da bi volio da izjednači rekord Stevena Hendryja od sedam trofeja najboljeg na svijetu.

To je zapravo i jedini važniji rekord koji nije još u O’Sullivanovom vlasništvu, piše Sport Klub.

“Za mene je suština u tome da ima dobre udarce, da nađem konstantnost. Koji god turnir da igram, želim u njemu da uživam i da se zabavim. Ako osvojim još jednu titulu, to bi bilo fantastično. Ako ne, imao sam divnu karijeru i snuker mi je dao mnogo trenutaka zadovoljstva“, kaže 44-godišnji O’Sullivan poslije pobjede nad Kyrenom Wilsonom i dodaje:

“Moja najveća prednost jeste što u najvažnijim mečevima u ‘Crusibleu’ izgledam kao da sam na treningu u klubu. Dokle god zadržim tu filozofiju i način igre… To me je mnogo puta poguralo ka pobjedama i titulama“.

Englez ne krije da mu je u Šefildu više prijalo kada nije bilo publike, a u finalu je 300 navijača bilo u dvorani za četiri sesije.

“Kada viču: ‘hajde Ronnie, hajde Ronnie’, to me malo uplaši. Toliko je strasti u njihovim glasovima, kao da im je to pitanje života i smrti. Onda i drugi navijači uzvrate, a ja mislim da bi ovo trebalo da bude džentlmenski sport – kada sve gori, to nije zabavno. Volio bih da su navijači malo tiši“, objašnjava O’Sullivan poslije prve titule svjetskog prvaka od 2013. godine.

Ovim trijumfom O’Sullivan se probio na drugo mjesto svjetske rang-liste iza Juda Trampa, dok je Neil Robertson sada na trećoj poziciji, a Wilson je napredovao do šestog mjesta.

ronnie o'sullivansnuker
KOMENTARI

KOMENTARI