Sport Centar

Legendarni golman Enid Tahirović priključio se Vogošći: Sve se posložilo i prihvatio sam ponudu

Rukometni klub Vogošća PH sklopila je saradnju sa Enidom Tahirovićem, koji će u narednom periodu obnašati funkciju trenera golmana.

Legendarni golman Enid Tahirović priključio se Vogošći: Sve se posložilo i prihvatio sam ponudu

Rukometni klub Vogošća PH sklopila je saradnju sa Enidom Tahirovićem, koji će u narednom periodu obnašati funkciju trenera golmana.

Bivši profesionalni bosanskohercegovački rukometaš, igrao je na poziciji golmana. Tokom perioda od 2000. do 2012. nastupao je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine pri čemu je ostvario 100 nastupa uz postignuti gol. Nastupao je za niz klubova, od RK Bijeljina, gdje je započeo karijeru, preko RK Željezničar Sarajevo, RK Bosna Sarajevo i nekadašnjeg prvaka Evrope HSV Hamburga. Bio je jedan od najboljih golmana Bundeslige. Profesionalnu karijeru završio je 2012. godine nastupajući za klub HSV Hamburg, nakon što je prethodne 4 godine proveo u Frisch Auf Göppingenu.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam postao dio ovakvog kolektiva. Zbog mojih privatnih obaveza nisam bio siguran da li ću moći prihvatiti ponudu predsjednika kluba gosp. Fetaha Kadrića, ali na kraju se sve posložilo i odlučio sam da prihvatim i postanem član stručnog štaba i trener golmana RK „Vogošća PH“. U narednom periodu ja i trener Unčanin, prevashodno on, a ja golmanski dio, pokušat ćemo da pripremimo ekipu i već od prvog kola krenuti ka osvajanju bodova. Sigurno da je u cilju Vogošći kao i svake godine sami vrh odnosno titula, tako će biti i ove godine, učinit ćemo to zajednički svi ja i trener Unčanin na čelu sa Upravom kluba da to probamo ostvariti ove godine“, rekao je Tahirović, dodavši:

“Što se tiče golmanskog para Efendić-Beširević mogu reći da su ako ne najbolji onda sigurno među top tri golmanska para, a ja ću se potruditi da budu ove godine najbolji. Očekujemo svi zajedno puno od njih, a tu je naravno i Bekir Čordalija kojeg već da tako kažem pratim godinu dana i sigurno jedan od najvećih talenata i sigurno će da što više napreduje. Nadam se da će na nekim utakmicama imati i svoju minutažu, a nas četvorica ćemo se potruditi da ta pozicija pruži više ove sezone nego prošle“.

Predsjednik UO RK Vogošća PH Fetah Kadrić nije krio zadovoljstvo postignutim dogovorom.

„Prije svega da izrazim zadovoljstvo imenovanjem gospodina Tahirovića i popunom stručnog štaba RK Vogošća PH. Naime, o Enidu Tahiroviću nemam posebno šta govoriti poznata je njegova karijera svima i reprezentativna i zaista smatram ovo jednim odličnim potezom kada je u pitanju naš klub. Ja i Enid smo uspjeli dogovoriti dugogodišnju saradnju i on je odlučio da svoje igračko iskustvo prenese na naše igrače u Vogošći. Obzirom da igramo i međunarodne utakmice našem treneru Unčaninu će dobro doći pomoć Enida. Na kraju ću dodati da Rukometni klub Vogošća PH ima ambicije za sami vrh tabele Premijer lige BiH“.

enid tahirovicrk vogosca poljine hills
KOMENTARI

KOMENTARI