Sport Centar

Lazić: Ovakvo zajedništvo nisam vidio još nigdje, Ahmetović mi je najzanimljiviji

Darko Lazić stigao je u FK Sarajevo prije više od dva mjeseca kao slobodan igrač, te je za kratko vrijeme pokazao o kakvom se igraču radi i postao je nezamjenjiv u zadnjoj liniji bordo tima.

Lazić: Ovakvo zajedništvo nisam vidio još nigdje, Ahmetović mi je najzanimljiviji

Darko Lazić stigao je u FK Sarajevo prije više od dva mjeseca kao slobodan igrač, te je za kratko vrijeme pokazao o kakvom se igraču radi i postao je nezamjenjiv u zadnjoj liniji bordo tima.

Dvadesetčetverogodišnji defanzivac je u šest nastupa postao neizostavna karika u timu Husrefa Musemića, a za klupski sajt je govorio o atmosferi u ekipi, svojim igrama, Mersudinu Ahmetoviću i mnogim drugim temama.

Lazić ističe da je zadovoljan atmosferom u ekipi, koja je fantastična.

“Atmosfera u timu je fantastična, moram biti iskren da ni u jednom klubu do sada nisam video takvo jedinstvo. Svi dišemo kao jedan i zaista uživam ovdje. Svojom igrom sam zasad zadovoljan, ali naravno da uvijek može bolje. Na meni je da radim još i rezultat će doći.”

Ovaj fudbaler je prije Sarajeva nosio dresove i Crvene zvezde i Alanye, ali kaže kako smatra da je i Sarajevo veliki klub, s bogatom tradicijom.

“Sarajevo je veliki klub sa bogatom tradicijom i historijom, te sigurno da vam nije svejedno kada takav klub pokaže interesovanje za vas”, tvrdi Lazić.

Prisjetio se Lazić i svojih trenera iz dosadašnjeg toka karijere.

“Od svakog trenera sam naučio ponešto, ali mogu reći da sam najviše naučio od prijatelja i velikog igrača Spire Grujića i od mog dugogodišnjeg privatnog trenera Srđana Žirojevića. Naravno, tu je i moja porodica koja me naučila da budem ovakav kakav jesam, te je uvijek bila uz mene tokom moje karijere.”

Lazić smatra da je ključni razlog dobrih rezultata zajedništvo koje vlada u ekipi.

“Mislim da je najveći razlog dobrih rezultata upravo zajedništvo i odlična atmosfera u ekipi. To je ono što nam daje dodatnu snagu, jer znamo da smo tu svi za jednog”, kaže Lazić.

Od saigrača se najviše druži sa Milošem Stanojevićem.

“Pa sa svima se družim jer smo stalno zajedno, ali ako bih trebao nekoga izdvojiti to bi bio Miloš Stanojević.”

A najzanimljiviji i najhumorističniji mu je golgeter tima s Koševa Mersudin Ahmetović.

“Tu nema dileme, bez premca je to Mersudin Ahmetović. Često nas zna oraspoložiti zanimljivim i smiješnim vicevima.”

Darko slobodno vrijeme provodi odmarajući se i pripremajući se za treninge. Kaže da voli pogledati i dobar film, seriju…

“Najviše vremena provodim odmarajući se i pripremaući se za treninge i utakmice, te često dodatno radim na svojoj fizičkoj i psihičkoj spremi. Naravno, volim pogledati neki dobar film, seriju ili pročitati dobru knjigu.”

Kaže da zbog zgusnutog rasporeda nije stigao detaljnije upoznati grad Sarajevo.

“Zbog zgusnutog rasporeda nisam baš imao priliku detaljno da upoznam grad, no ono što sam video izgleda zaista prelijepo. Grad posjeduje neku posebnu čar i ljudi su dosta susretljivi, nadam se da ću uskoro moći još bolje da ga upoznam.”

“Pored nogometa volim gledati filmove i serije jer se uz njih dodatno odmorim i opustim. Desilo se mnogo zanimljivih stvari tokom moje karijere, ali sad trenutno i nema nešto što je posebno zanimljivo i smiješno da bih mogao ispričati”, rekao je za kraj stoper Sarajeva.

darko lazicfksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI