Sport Centar

Lale: Utakmice se ne mogu tek tako odgađati, igrački kadar se može popunjavati juniorima

Slučaj ekipe Širokog Brijega zabrinuo je mnoge ostale nogometne klubove u našoj zemlji.

Lale: Utakmice se ne mogu tek tako odgađati, igrački kadar se može popunjavati juniorima

Slučaj ekipe Širokog Brijega zabrinuo je mnoge ostale nogometne klubove u našoj zemlji.

Podsjetimo, Širokobriježani su za utakmicu protiv Sarajeva na Koševu mogli prijaviti tek 13 nogometaša, jer su tokom samog puta do glavnog grada BiH ustanovili da imaju u ostatku kadra igrače sa simptomima zaraze korona virusom.

U toj situaciji sastav trenera Tonija Karačića nije mogao više od časnog poraza na gostovanju kod aktuelnog prvaka (2:0). Prethodno su tražili i odgodu meča, ali njihov zahtjev nije ispunjen.

“Specifična je bila situacija. Poprilično kasno je javljeno da imaju igrače sa simptomima. Naglašavam simptomima jer to i dalje ne znači da je u pitanju bio Covid-19. Srećom, imali su na raspolaganju dovoljno igrača da odigraju utakmicu, mada bi po propozicijama trebalo biti 20 fudbalera u zapisniku. Nogometni savez BiH ipak neće podnositi disciplinsku prijavu protiv Širokog upravo zbog specifičnosti i težine situacije”, govori za SCsport Milorad Lale, predsjednik Takmičarske komisije NSBiH.

Na konstataciju da bi bio svojevrstan paradoks kažnjavati klub koji nema dovoljan broj zdravih igrača za popunu zapisnika, Lale kaže:

“Ponavljam, ovo je bila specifična situacija i na to se sada ne treba vraćati. Međutim, bitno je naglasiti da nije nikakvo opravdanje ako nemate dovoljan broj profesionalnih igrača za igranje utakmice. Imali smo nešto slično i sa ekipom Mladosti na početku sezone. U konkurenciji za meč Premijer lige BiH mogu biti juniori i kadeti, to je jasno naglašeno u novim propisima. Zaraženi igrači se tretiraju kao povrijeđeni, kadar mogu popunjavati fudbaleri iz omladinskog pogona. To je tako u ovim okolnostima”, ističe Lale.

Široki Brijeg je najavio podnošenje zahtjeva za odgodu naredne dvije utakmice, protiv Veleža u Kupu i Tuzla Cityja u 12. kolu PLBiH.

“Koliko znam, zvanično nikakav sličan zahtjev još nije došao. Ukoliko zahtjev dođe, naravno da će Savez razmotriti sve činjenice i donijeti odluku koja se bude smatrala adekvatnom u aktuelnoj situaciji. Tu se ništa ne pitaju protivničke ekipe, potpuno je nebitno da li na odgodu oni pristaju ili ne. Isključivo organi NSBiH donose odluku. Međutim, moram također naglasiti da ne možemo tek tako odgađati utakmice, vidite i sami kakvih problema imamo sa rasporedom i zaostalim utakmicama”, zaključuje Lale.

fksarajevofkvelezmilorad lalenksirokibrijegtakmicarska komisija nsbih
KOMENTARI

KOMENTARI

kazandzija
Gost

Al se zato može prvenstvo,mamicu ti lopovsku

Kokuz
Gost

Pa majku vam vasu kako odgodiste pitarima pod izgovorom da ce uci u grupnu fazu EL???Oni na malo ozbiljnijem protivniku (Brest) zapese a kao ocekivalo se da ce proci Celtica.Nevidjen lopovluk i korupcija drmaju savezom.

the user
Gost

Ko bolan pita kokuze izasta? Nebitan si ko i tvoj kokuzni tim. Bice kako sampion kaze a ti se svojom mukom bavi.

Ganzo
Gost
The Usro Nažalost u pravu si, došlo vrijeme da se prostitutke pitaju, prostitutke koje handre raznorazni azijski biznismeni i tako da je sad vakat u kom se prostitutke pitaju, ne samo u fudbalu, nego inače.. tako je u svim društvenim sferama. A drugo, oko toga ko se za šta pita, mi vas razumijemo, još od onog perioda kad ste naricali i rukama se pop guz…. udarali i plakali o tome “kako Ivica Osim namješta Amaru titule”, jbg, tad smo se mi pitali a ne vi, koji ste bili i veći kokuzi nego mi sad i da vas azijski jahači ne… Čitaj više »
the user
Gost

Opet ovaj smor Ganzo. Kakav svrab od covjeka, vjerovat ne mogu.

wpDiscuz