Sport Centar

Kvalifikacije za SP: Britanski košarkaši neće putovati u Bjelorusiju zbog sukoba u Ukrajini

Situacija na istoku Evrope i sukobi u Ukrajini počinje da utiče i na sport, a prva "žrtva" bit će jedan meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci.

Kvalifikacije za SP: Britanski košarkaši neće putovati u Bjelorusiju zbog sukoba u Ukrajini

Situacija na istoku Evrope i sukobi u Ukrajini počinje da utiče i na sport, a prva “žrtva” bit će jedan meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci.

Dok BiH čeka svoje duele sa Litvanijom, jedan meč trećeg kola ove sedmice neće biti odigran, jer Britanci ne žele putovati u Bjelorusiju.

Sa vijestima o rastućim tenzijama u regionu poslije javne preporuke ministarstva unutrašnjih poslova i razgovora sa igračima Košarkaški savez Velike Britanije je odlučio da je prioritet sigurnost. Čekamo odgovor FIBA, ali nadamo se da ćemo moći da igramo na drugom mjestu ili u drugo vrijeme“, naglasio je u svojoj izjavi za javnost vršilac dužnosti predsjednika KS Velike Britanije Toni Minichiello.

Bjeloruski tim treba da putuje u Njukasl 28. februara na revanš meč, a ostaje da se vidi da li će se ijedan od ovih mečeva odigrati. U prva dva kola oba tima su napravila iznenađenja, pošto su Bjelorusi savladali Tursku, a Velika Britanija Grčku.

kvalifikacije za sp kosarkasa
KOMENTARI