Sport Centar

Kvalifikacije za EP: Rukometna reprezentacija BiH protiv Njemačke će igrati pred gledaocima

Početkom novembra startuju kvalifikacije za Europsko rukometno prvenstvo koje će se 2022. godine igrati u Mađarskoj i Slovačkoj. Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će u Grupi 2, zajedno sa selekcijama Austrije i Njemačke, a prve dvije selekcije osigurat će plasman na Euro.

Kvalifikacije za EP: Rukometna reprezentacija BiH protiv Njemačke će igrati pred gledaocima

Početkom novembra startuju kvalifikacije za Evropsko rukometno prvenstvo koje će se 2022. godine igrati u Mađarskoj i Slovačkoj. Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će u Grupi 2, zajedno sa selekcijama Austrije i Njemačke, a prve dvije selekcije osigurat će plasman na Euro.

Prvu utakmicu puleni Bilala Šumana igrat će 5. novembra protiv Njemačke u gostima. Njemački rukometni savez (DHB) dao je više informacija o utakmici čiji je domaćin Dizeldorf.

Kako sada stvari stoje, utakmici će moći prisustvo najviše 2.640 gledalaca, po istim pravilima po kojima je Dizeldorf krajem septembra bio domaćin meča njemačkog Superkupa između prvaka THW Kiela i vicešampiona SG Flensburg-Handewitta. U dvorani je tada bilo 2.100 gledalaca, uz stroga higijenska pravila i držanje socijalne distance, kao i obavezu nošenja zaštite za usta i nos. Za utakmicu Njemačka – BiH dvorana će ponovo biti podijeljena na različite zone za posjetitelje. Zdravlje svih koji se nađu u dvorani je prioritet”, za njemačke medije je rekao izvršni direktor DHB-a Mark Schober, prenosi Radiosarajevo.ba.

Inače, utakmice protiv reprezentacije BiH iščekuje se s velikim zanimanjem jer će to biti debi novog selektora Njemačke, jednog od najtrofejnijih svjetskih stručnjaka, slavnog Islanđanina Alfreda Gislasona.

bilal sumanmark schober
KOMENTARI

KOMENTARI