Sport Centar

Kustura i slijedeće sezone ide po prolaz, al’ u talent showu

U ponedjeljak i četvrtak igra se posljednje kolo regularnog dijela sezone u Business ligi u kojoj je prvo mjesto, još od početka, bilo rezervisano za Lutriju/MUP, pogotovo nakon donošenja novog zakona o saobraćaju, gdje više ne smiješ zaboraviti pojas, niti prekoračiti brzinu ni za dva kilometra više.

Kustura i slijedeće sezone ide po prolaz, al’ u talent showu

Imala je Lutrija tokom sezone i dva kiksa, odnosno dva remija, ali ovaj posljednji je i očekivan, jer su Mešanović i Zilić, čini nam se, isti dan odlučili začeti svoje nasljednike, pa su im supruge na isti dan i rodile nove odbrambene igrače.

Elem, Zila i Mešanović nisu neki golgetari na terenu, ali jasno je kako postižu zgoditke tamo gdje je to važnije 🙂

Zato ih i nije bilo na utakmici protiv City Parka, jer kako je i red, zalomilo se do ranih jutarnjih sati uz pjesmu i čestitanja, a ceh bi mogli naplatiti Vatrogasci.
Međutim, ako Meša misli da će mu biti lako protiv sarajevskih Vatrogasaca, e onda se grdno vara. Kruščica nikome ne daje pardona, a da je igrao više ove sezone, sigurni smo da bi i vatogasci bili bolje plasirani, pa čak dohvatili i play-off.

BH Telecom i BH Pošta će u međusobnom okršaju odlučiti o drugom mjesto na tabeli, a ovaj duel će donijeti ujedno i sudar Džafe i Čardaklije. Poštari bi mogli imati problem, jer im se na teren vraća golman Rizvo, što znači da će Tahirović ponovo igrati, a ne hvatati žive lopte na golu. To ujedno znači i sporiji protok lopte, jer dok je Taha smiri i hodža teraviju završi, pa će Telecom imati itekako puno prilika da u kontrama ugrozi gol poštara.

Džafo je trenutno vodeći strijelac lige, a da je itekako duhovit pokazao je u videu, kojeg je domišljati Tahirović objavio na FB-u. Svoju šansu da se približi Džafi na listi strijelaca vreba i Čardaklija, koji je u posljednjem kolu bio agilan i mimo terena, spašavajući živu glavu od Damira Kusture iz Securitasa, koji je odlučio da počasti ligu svojim neprisustvom u posljednjem kolu.
Kustura je imao šou na terenu, pa na tribinama, pa opet na terenu, a kasnije i u svlačionici, a u slijedećoj sezoni, čuli smo, umjesto učešća u Business ligi, prijavit će se na show: Ja imam talent.
Možda tu prođe bolje, nego na fudbalu, gdje ima više crvenih kartona, nego postignutih golova, a dao ih je tri.

Tako će Securitas, pojačan neigranjem Kusture, odigrati meč protiv Farmavite, koja je neočekivano poražena od Bazena u prošlom kolu. Utopili su se farmaceuti u bazenu, a da im pri tome Korač i ostali nisu ni pomislili dodati šlauf za spašavanje.

Uz to, na raspolaganju nisu imali ni Janjoša, koji se povrijedio, pa su gledatelji na tribinama ostali uskraćeni za 13 novih pokušaja škarica.
Iskreno, najveće razočarenje za potpisnika ovih redova je Almir Rovčanin, koji je u prošlom kolu dopustio Džafi šest pogodaka. Sve oči su bile uprte u njega, a očekivalo se da će Rova pratiti Džafu i dok dijeli penzije, a on je umjesto toga odlučio da gradi napade svoje ekipe.

E, pa pogriješio je, pa je FDS visoko poražen od Pošte. Ipak, priliku da se izvadi imat će u play-offu, gdje će FDS vjerovatno ponovo na poštare, koji su digli svoju formu u posljednjih nekoliko mečeva.

Poslastica posljednjeg kola definitivno je utakmica Fan Regulator/ Ferhatovića i City Parka. Obje ekipe igraju bez odbrana, pa će sigurno biti pogodaka. Ako pogledamo sad na listu strijelaca, primjeti se progres Nidala Ferhatovića, koji bi sigurno bio u samom vrhu, da nije bio merhametli i forsirao Tarika Cerića. Od početka takmičenja jedino pravo pitanje kod ekipe Fan Ferhatović bilo je: Ko je zapravo bio stoper, a ko napadač za vrijeme aktivnog karijere, a posljednje utakmice dale su odgovor.

Cera ide na svoju prirodnu poziciju, gdje je i najbolji, a Nidal je svakako zadužen za rešetanje protivničkih mreža. Protiv City Parka mu neće biti lako, jer romantičar sa parkinga – Neuer, ponovo brani odlično i Podbičanin je ponovo šestarski raspoložen, pa je Ficha na slatkim mukama. Sve što treba uraditi je izabrati protivnika za play-off i to između Telecoma i Amadeus/Oslobođenja.
Nadamo se da će napraviti dobar izbor!

Domovi zdravlja napokon u kompletnom sastavu dolaze na utakmicu, kako bi se časno oprostili od regularnog dijela, a igrat će protiv ekipe, koja je već obezbijedila play-off.
Domovi su glavni kandidati za fair-play nagradu, jer gotovo da nisu dobili karton tokom lige. Dijelom zato jer nikoga nisu ni mogli stići, a dijelom jer Ćata, Lekić, Selmanović, Fazlić i ostali rijetko koga udaraju. Skloni su pribjegavanju sile, ali tek poslije utakmica i to u situacijama jedan na jedan, u kojima su itekako neugodni.

I posljednja utakmica donosi duel TVSA i Amadeus/Oslobođenja, odnosno kolega iz medija Ligate i Kolara, koji su prošle sezone dijelili svlačionicu, a onda su im se putevi razdvojili.
Kolar je svojevremeno imao jedini novca da kupi sebi kapitensku traku i od tada, pa do danas je vječiti kapiten novinarske selekcije, a u četvrtak navečer za njega je organizovana bajadera i cvijeće.
Ne zato jer se oprašta od fudbala, već jer se oprašta od regularnog dijela sezone, pa će Business liga itekako biti siromašnija za njegove izgovorene riječi. Uostalom, Kolar ima više izgovorenih riječi za vrijeme jedne utakmice, nego što je na portalu SCSport ikada napisano karaktera.

TVSA je ove sezone odigrala niz odličnih utakmica, ali i niz loših i da je bilo malo više sreće, mogli su do play-offa, što su zaista i zaslužili, jer šteta što nećemo imati priliku gledati majstorije Hadžića, prodore Osmanagića i presječene pasove Selimbegovića.Sa druge strane, Amadeus/Oslobođenje ima samo jedan cilj – otići na vruću sirnicu poslije utakmice na Otoku.

sc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI