Sport Centar

Kudra: Naredni cilj je Prva liga FBiH, ali nismo još stekli uslove za taj iskorak

Ekipa Klisa dostojno se suprostavila jučer Borcu u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH.

Kudra: Naredni cilj je Prva liga FBiH, ali nismo još stekli uslove za taj iskorak
FOTO: Kudra: Svi znamo kako koji igrač diše (Foto: FK Klis)

Ekipa Klisa dostojno se suprostavila jučer Borcu u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH.

Pogotkom Aida Kudre, federalni drugoligaš je u 59. minutu imao 1:1, taj rezultat držao još devet minuta, a onda je iskustvo igrača u crveno-plavim dresovima došlo do izražaja.

U intervalu od 68. do 87. minuta, tri puta se zatresla mreža rivala iz Buturović Polja – od čega su dva puta to sami učinili igrači trenera Nedima Kudre.

“Čestitao bih Borcu na pobjedi. Mogu da kažem da sam preponosan na svoje igrače koji su ostavili srce na terenu. Tamo oko 65. ili 70. minuta, imali smo tu povredu Kudre, a u tim trenucima smo primili drugi gol i otprilike u tom periodu nam je nestalo snage. Mi smo ipak treći rang u bh. fudbalu. Do tada je naš najbolji igrač bio golman Cero, koji je imao par izvrsnih intervencija, a na kraju, kažem, nedostatak snage i manjak koncentracije odveli su meč na stranu Borca”, rekao je trener gostiju o utakmici, prenosi Mondo.

Nastup u polufinalu Kupa je najveći je uspjeh u historiji kluba osnovanog 1995. godine.

“Otkako smo pobijedili Zvijezdu 09 i prošli u polufinale, mediji su svakodnevno bili tu na stadionu ili su nas zvali. Igračima je to bilo malo i čudno jer se nisu nalazili u tim situacijama. Za nas je polufinale Kupa BiH uspjeh koji ćemo teško ponoviti. Čestitam još jednom svojim igračima jer smo primili gol u ranoj fazi, bojao sam se da ne dođe do katastrofe, ali su momci uspjeli da se podignu, taj gol Borca ih nije poremetio. Došli smo ovdje bez 3-4 igrača koja nam puno znače. Pričao sam sa kolegom, u mojoj ekipi 90 posto igrača ima stalni radni odnos. Nekako sve to uklopimo u treninge i utakmice, a što se tiče revanša, poslije ovog rezultata ne možemo da se nadamo novom podvigu. Da je ostalo 1:1 ili 2:1, mogli bismo da razmišljamo o novoj senzaciji. Ovako ćemo se spremati da odigramo korektno kao i danas i da ne bude povreda.”

Najveća snaga tima, ističe Kudra, jeste činjenica da je ekipa tri-četiri godine na okupu, a što se tiče narednih ciljeva…

“Svi znamo kako koji igrač diše. U te tri-četiri sezone iznjedrimo dva-tri igrača koja se super uklope u ekipu. Moram da pohvalim i upravu koja odlično radi svoj posao. To su ljudi koji su 24 sata tu. Naredni korak je Prva liga FBiH, ali nismo još stekli uslove za taj iskorak. Na tome radimo i moj cilj kao trenera je da to ostvarimo.”

Inače, Klis trenutno zauzima drugo mjesto u Drugoj ligi FBiH – Jug, s 14 bodova manje od lidera Ljubuškog.

fkboracfkklisnedim kudra
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz