Sport Centar

KS BiH se oglasio povodom nedolaska Alexa Renfroea

KS BiH se oglasio povodom nedolaska Alexa Renfroea

Izgovor je krajnje trivijalan i sportski neprihvatljiv, a navedeno je da mu je s obzirom na rani početak njemačkog prvenstva potrebno duže vrijeme za pripreme u klubu s obzirom na dolazak novog trenera. Ovo je posljednji otkaz u nizu u kojem se indirektno ili direktno spominje pritisak klubova na igrače da ne nastupaju u kvalifikacijskom ciklusu za Eurobasket 2017 što je neprihvatljiva praksa za KS BiH, kao i za FIBA-u.

KS BiH je obavijestio FIBA-u o ovim slučajevima, te očekuje oštru reakciju. S druge strane KS BiH će pojedinačno razmotriti sankcije prema igračima koji s takvim razlozima otkazuju nastupe u reprezentativnim selekcijama.

KS BiH sa zadovoljstvom konstatira da su pripreme u Tuzli u punom jeku i da je rad i motiviranost igrača na visokom nivou, te da će se priključenjem naših NBA igrača stvoriti tim iskusnih, mladih dokazanih patriota koji će nam biti na ponos za dugi niz godina pred nama.

KS BiH je ove godine omogućio najveći broj reprezentativnih nastupa svih selekcija na kojima je Bosna i Hercegovina ostvarila pravo sudjelovanja.

edin viscamirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI