Sport Centar

Krupalija za SC: Nismo spasili Bosnu i to nikada niko neće uraditi

Krupalija za SC: Nismo spasili Bosnu i to nikada niko neće uraditi

Na početku razgovora Krupaliju smo upitali da li ovo znači i kraj za bivšeg evropskog šampiona, a on je istakao kako je FIBA u ranijim situacijama dozvoljavala ovakav vid partnerstva dva kluba.

“Nažalost, tako je. Mi smo uradili apsolutno sve, iscrpili smo posljednji atom snage kako bi KK Bosna vratili tamo gdje joj je mjesto. Međutim, FIBA-ina odluka je takva, iako su u nekim situacijama to dozvoljavali, nama to nije dopušteno. Uradili smo sve ‘pravne manevre’, tražili svaki način da Bosnu vratimo gdje pripada, ali od toga nema ništa.”, rekao je na početku razgovora Damir Krupalija.

Nakon toga, upitali smo ga kakva je ideja bila s partnerstvom Bosna-Royal i šta će nakon svega ostati.

“U ligi se trenutno takmiči KK Royal, svi sponzorski ugovori su zaključeni na njihovo ime, svaki ugovor je zaključen na njihovo ime. KK Bosna je blokiran i ne postoji nikakva šansa da se preko nje posluje na neki način. Mi smo s ovim pokušali napravili ‘bajpas’, rečeno nam je da možemo, ali je odluka FIBA-e bila takva kakva je. Mi smo pokušali da reaktiviramo KK Bosna, ali smo izgubili.”

Navijače sarajevske ekipe sigurno zanima da li će jednog dana opet u Dvorani Skenderija moći sjesti i gledati KK Bosna, nekadašnjek prvaka Evrope, višestrukog prvaka BiH:

“Ne. Mislim da je to bilo to. Uradili smo sve da u periodu od tri do pet godina vratimo sve dugove koji Klub ima, pa da pokušamo izvesti Bosnu na put na kojem je nekad bila. Nismo uspjeli i ne vjerujem da će ikada iko to uraditi. Ostaje nam samo da vidimo šta se dešava kada klub ode u stečaj, da li je to vječna likvidacija i da li imamo ikakvu opciju da ime Bosne ne ostane u historiji.”, rekao je na kraju razgovora za naš portal Damir Krupalija.

amir hadziahmetovicmirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI