Sport Centar

Krunić: Vrijeđa me što kruže priče da dolazimo u reprezentaciju BiH kako bi se prodali

Reprezentativac naše zemlje i igrač Milana, Rade Krunić govori o predstojećoj utakmici sa Italijom, očekivanjima, te sa kakvim željama dolazi na okupljanje državnog tima.

Krunić: Vrijeđa me što kruže priče da dolazimo u reprezentaciju BiH kako bi se prodali

Reprezentativac naše zemlje i igrač Milana, Rade Krunić govori o predstojećoj utakmici sa Italijom, očekivanjima, te sa kakvim željama dolazi na okupljanje državnog tima.

S obzirom na činjenicu da Igraš u Italiji, koliko su prostora tamošnji mediji posvetili selekciji BiH?

“Najviše su pisali u stvari o njihovoj reprezentaciji, novim igračima koje su pozvali, ali i želji da kvalifikacije završe sa stopostotnim učinkom, odnosno svim pobjedama. Nije bilo previše pisanja o nama ali vjerujem da će nam tek sada posvetiti više prostora“.

Jesi li zadovoljan statusom u klubu i svojom formom?

“Dolaskom novog trenera i moj status je postao bolji, tako da mogu reći da sam zadovoljan. Ranije sam u prvih sedam utakmica odigrao samo jednu i to sam ušao sa klupe. Sada, kod novog trenera počeo sam mnogo više da dobijam priliku, u pet utakmica sam tri puta igrao. Mislim da je to dobar učinak s obzirom na to da sam u jednoj velikoj ekipi kao što je Milan”.

Šta su po tvom mišljenju naše najveće prednosti u ovoj utakmici sa Italijom?

“Izdvojio bih domaći teren kao najveću prednost jer smo do sada pokazali da ovdje i sa najvećim ekipama možemo odigrati dobro. Italijani izgledaju moćno, odavno nisam vidio da igraju tako dobar fudbal, napadački ali mislim da je naša druga prednost želja i motiv za dokazivanjem. Tu su i navijači čije navijanje nas svakako može ponijeti i biti dodatni motiv da popravimo utisak iz posljednje utakmice”.

Šta možeš pružiti u ovoj utakmici ako dobiješ priliku da igraš?

“Poznajem skoro svakog njihovog igrača i mislim da je to veliki plus za mene. Ako dobijem priliku da igram smatram da mogu odgovoriti na sve zadatke koje dobijem i svi mi ovdje razmišljamo šta trebamo uraditi kako bi naš kvalitet došao do punog izražaja. Možda do sada i nisam imao mnogo prilika ali ova utakmica je jedan veliki ispit za nas kao tim i za mene lično. Mislim da imam mnogo toga da ponudim reprezentaciji i vjerujem da ću to svojim igrama i potvrditi.“

Sa kakvim emocijama dolaziš na okupljanje?

„Nije nikakva fraza kad kažem da sa radošću dolazim na okupljanje. To uostalom vidim i kod drugih igrača jer da nije tako sigurno se ne bih ni odazivao. Vrijeđa me što oko nas kruže priče da dolazimo u reprezentaciju kako bi se prodali ili slično. Ja lično nemam potrebu za tim jer sam već u vrhunskom klubu, a i većina drugih igrača. Naravno da nam nastupi za reprezentaciju daju određenu vrijednost i potvrdu našeg kvaliteta ali najvažnije je što dolaziš sa željom za dokazivanjem i postizanjem uspjeha. Svakom od nas je vjerujem cilj da napravimo neki uspjeh sa reprezentacijom, da igramo neko svjetsko ili evropsko prvenstvo. Mislim da je to šlag na torti u jednoj igračkoj karijeri i ja ću dolaziti sve dok to ne ostvarim.“

TABELA KVALIFIKACIJA

fudbalska reprezentacija bihrade krunic
KOMENTARI

KOMENTARI

aaaa
Gost

MA pusti budale, nek pricaju sta zele jer ne mozes svima ugoditi. Takvih ljudi ce uvijek biti i svuda. Prsti u uho i samo igraj

wpDiscuz