Sport Centar

Trener Borca: Imamo prilično staru ekipu, mojim iskusnim igračima će dobro doći predah

Samo dva izgubljena boda u prethodnih šest kola vratili su osmijeh na lice fudbalerima banjalučkog Borca.

Trener Borca: Imamo prilično staru ekipu, mojim iskusnim igračima će dobro doći  predah

Samo dva izgubljena boda u prethodnih šest kola vratili su osmijeh na lice fudbalerima banjalučkog Borca.

Pozitivni pomaci u organizaciji kluba, dolazak nekoliko provjerenih pojačanja i, što je najvažnije, sve bolja igra vratili su publiku na stadion, što je igračima dalo dodatnu snagu i motiv.

Trener Branislav Krunić sretan je zbog svega toga.

Bilo nam je potrebno malo vremena da posložimo kockice i počnemo igrati onako kako ekipa po individualnom kvalitetu zaista može. Na sreću, brzo smo pregrmjeli period adaptacije, serija pobjeda došla je u pravom momentu i bez obzira na posljednji remi u Doboju kod Kaknja, moramo biti zadovoljni trećom pozicijom. Posebno mi je drago što je publika prepoznala naš trud i rad, jer je mnogo ljepše igrati pred pet, šest hiljada gledalaca, nego pred skoro praznim tribinama. Osjeti se pozitivna atmosfera u gradu i nadam se da možemo nastaviti u ovom ritmu”, rekao je Krunić za Glas Srpske.

Fudbalerima je dao slobodno do četvrtka, a onda počinje operacija “Zrinjski”. Mostarci u Banju Luku dolaze poslije reprezentativne pauze, a ukoliko bi Borac uspio da slavi, ne samo da bi ostao u vrhu, nego bi pobjegao Zrinjskom na pet bodova u borbi za mjesta koja vode u Evropu.

Prethodna pauza nam nije naštetila, nastavili smo tada sa dobrom serijom koja je bila plod kvalitetnih mini-priprema u Termama Čatež. Sada nam je potrebna regeneracija jer se već osjeti umor od teških terena. Imamo prilično staru ekipu, pa će mojim iskusnim igračima dobro doći desetak dana predaha. Tri kola su do kraja, ali razmišljamo samo o Zrinjskom. Oni će sigurno biti motivisani jer je Mladen Žižović sjeo na njihovu klupu, ali ja želim da od Banja Luke napravimo tvrđavu iz koje niko neće moći da odnese bodove. Vjerujem da će publika doći u još većem broju i da joj nećemo ostati dužni“, kazao je Krunić.

Trener Borca nije bio voljan da previše priča o eventualnim promjenama u timu u januarskom prelaznom roku.

Prirodno je da ih bude u svakom prelaznom roku, nekad manje nekad više. Znamo šta nam nedostaje, ali je prilično teško pronaći adekvatno rješenje. Hajde prvo da što je bolje moguće finiširamo jesen, pa onda pričamo o pojačanjima”, rekao je Krunić.

PLBiH

branislav krunicfkborac
KOMENTARI

KOMENTARI