Sport Centar

Krunić: Blizu smo pobjede ako budemo imali pristup kao protiv Sarajeva

Trener banjalučkog Borca, Branislav Krunić, najavio je duel protiv Veleža u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Krunić: Blizu smo pobjede ako budemo imali pristup kao protiv Sarajeva
FOTO: Mondo.ba

Trener banjalučkog Borca, Branislav Krunić, najavio je duel protiv Veleža u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Borac je dobro stajao na terenu protiv Sarajeva na Koševu, no u finišu susreta je primio pogodak vrijedan tri boda za bordo ekipu. Krunić se nada jednakom pristupu i protiv Veleža.

“Pred nama je duel starih rivala, Velež u posljednje vrijeme igra dobro, ostvario je dvije pobjede i podigli se na tabeli poslije lošijeg starta u prvenstvu. Može da nas raduje što Borac uvijek na Gradskom stadionu igra dobro protiv Veleža, barem dok sam ja bio igrač. Dobro je i što nemamo povrijeđenih ni suspendovanih fudbalera, svi su na raspolaganju za meč. Imamo još trening za uigravanje, pa ćemo vidjeti ko je najbolji za Velež, ali ako budemo imali pristup kao na utakmici sa Sarajevom, mislim da je ovo dobra šansa da upišemo tri boda, koja su nam prijeko potrebna”, izjavio je trener Borca Branislav Krunić, prenosi Mondo.

Za trenera Borca nema dileme u čemu leži najveći problem ove ekipe.

“Evidentno je da imamo problema sa realizacijom i jasno je da će utakmica biti drugačija u odnosu na onu na ‘Koševu’. Moramo da napadnemo i od prvog minuta pokažemo da želimo pobjedu. Da se nametnemo, a sigurno će biti nekih promjena u timu, ali ne velikih”, dodao je Krunić na pres konferencijji i pohvalio ekipu Veleža.

“Neugodan je domaćin, ko je igrao protiv njih u Mostaru i Vrapčićima zna koliko je dole teško igrati. Uvijek imaju veliku podršku navijača i publike, dole narod voli Velež i to se osjeti i pobjeda iz Ugljevika im je dala krila za domaći meč sa Tuzlom sitijem. To je za njih dobra stvar, napustili su dno tabele, ali mislim da nisu ekipa koja u Banjaluci može da se nametne. Vjerovatno će igrati na kontranapade, imaju dva najopasnija napadača Nusmira Fajića i Brandaa, pa ćemo morati veliku pažnju da obratimo na njih. Imaće sigurno dosta prostora, tu moramo da povedemo računa kako ne bismo morali opet da preokrećemo rezultat”.

TABELA PREMIJER LIGE

branislav krunicfkboracfkvelez
KOMENTARI

KOMENTARI