Sport Centar

Krstajić: Od potencijalne borbe za opstanak došli smo u situaciju da se borimo za trofej

Krstajić: Od potencijalne borbe za opstanak došli smo u situaciju da se borimo za trofej

Bivši fudbaler Partizana i Schalkea je istakao kako je ekipa o potencijalne borbe za opstanak došl u situaciju da se bori za trofej.

“U posljednjih godinu dana ekipa je pretrpila pravu renesansu, mi smo od potencijalnog ispadanja došli u situaciju da se borimo za trofej namjenjen pobjednku Kupa bh. što nam omoguaćva da se po prvi put od svog postojanja domognemo igranja u Evropi. Igrači su herojski podnijeli sve napore, takmičimo se na tri fronta počevši od šampionata gdje smo izborili opstanak, a zatim smo u Kupu bh. i RS stigli u samu završnicu”, rekao je Krstajić i dodao:

“Dosta napora je bilo tokom sezone, pogotovo u proljetnom dijelu šampionata gdje smo igrali bez prestanka po sistemu subota, srijeda. Mi smo relativno mali klub u poređenju sa Sarajevom, Željezničarom, Borcem i ostalim, imamo skroman budžet, ali smo ipak jednom organizacijom i disciplinom došli do rezultata na kome nam mogu pozavidjeti i veći klubovi. Imamo šansu da se borimo i to pravo nam ne može niko uskratiti, vjerujem da će igrač sve učiniti da dođemo do trofeja namjenjenom pobjedniku Kupa bh.”

amina kajtazterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI