Sport Centar

Kriza uzima danak: Đoković podijelio otkaze trenerima

Srbijanski teniser Novak Đoković potvrdio je da je prekinuo saradnju s trenerom Marjanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Philom Gritschem i fizioterapeutom Miljanom Amanovićem. 

Kriza uzima danak: Đoković podijelio otkaze trenerima

Do dogovora je došlo nakon detaljne analize igre i postignutih rezultata, a zaključeno je da su neophodne promjene kako bi Đoković podigao nivo igre.

Đoković se u saopćenju za medije zahvalio timu na dugogodišnjoj saradnji, te istaknuo da vjeruje da će promjena doprinijeti njegovim boljim rezultatima, prenosi Eurosport.

– Želim podići nivo igre i snage, a  to je proces koji traje. Stvarno uživam u tenisu. Imam osećaj kao da počinjem sve iz početka i sviđa mi se ovaj izazov. Jedan od mojih najvećih ciljeva je da se ponovo vratim u pobjedničku formu – objasnio je Đoković.

Đoković je prošlu godinu počeo dominantno, ali nakon pobjede na Roland Garrosu njegova forma je počela padati nakon čega je u novembru izgubio prvu poziciju na ATP listi od Britanca Andyja Murraya.

Ova godina također nije počela na način na koji je Srbijanac želio. Osvojio je titulu na Qatar Openu, ali to je jedini od pet turnira na kojem je uspio proći četvrtfinale.

novak djokovic
KOMENTARI

KOMENTARI