Sport Centar

Kreće obračun Crvene zvezde i Budućnosti za titulu: Danas prva utakmica finala ABA lige

U Beogradu danas počinje finalna serija play-offa ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti.

Kreće obračun Crvene zvezde i Budućnosti za titulu: Danas prva utakmica finala ABA lige

U Beogradu danas počinje finalna serija play-offa ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti.

Igra se na tri pobjede. Prve dvije utakmice će se igrati u dvorani “Aleksandar Nikolić” u nedjelju i utorak, a potom se serija seli u Podgoricu gde će se igrati treći i, eventualni, četvrti meč.

Peta, odlučujuća, igrala bi se ponovo u Beogradu.

Zvezda je do finala stigla pobjedom nad Igokeom u “majstorici” i u ovaj duel sa crnogorskim timom ulazi umorna i uz povrede. Van stroja je od ranije Marko Jagodić-Kuridža, a problema sa leđima ima playmaker Cory Walden.

Trener Dejan Radonjić nije se nadao da će njegov tim ovako ući u finale.

“Mi u meč ulazimo ne onako kako sam se nadao da će biti. Problematika koja traje mjesecima je i dalje prisutna. Od povreda, korone, pa žestok udar virusa i igranje mečeva sa malim brojem igrača u žestokom ritmu. Nastavak svega toga je sada. Kuridža neće biti spreman za prvi meč i izvjesno je da će i Walden propustiti meč. Nije trenirao ni za duele sa Igokeom. Stanje se pogoršalo posle serije. Na nama je da damo više od maksimuma, da kontrolišemo njihov kvalitet i da pokušamo da budemo bolji uprkos situaciji”, rekao je Radonjić

U taboru Budućnosti je nešto bolje raspoloženje, iako u ovom finalu neće imati prednost domaćeg terena. Potreban im je “break” koji će potražiti već u prvom meču.

Tome se nada trener Dejan Milojević.

“Mnogo je teže bilo doći do finala, nego sada izaći na teren i dati sve od sebe. Samo to ću da tražim od momaka – da daju sve što mogu. Da li će to biti dovoljno za titulu, vidjećemo, nadam se da hoće. I mi i oni imamo neke prednosti. Oni su, recimo, u kontinuitetu u finalima, branilac titule ima veće samopozdanje, ali, s druge strane, ponekad je teže odbraniti, nego osvojiti. Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi”.

Utakmica počinje u 18.30 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Arena Sport 1.

kkbuducnost volikkcrvenazvezda
KOMENTARI

KOMENTARI