Sport Centar

Krčmarević: Ovo je najneizvjesnija liga, na pripremama nam je falilo mečeva

Trener Željezničara Slobodan Krčmarević govorio je u razgovoru za "Sportklub.rs" o dolasku u Željezničar, pripremama u Međugorju, te o predstojećoj utakmici Evropske lige protiv estonske Narve Trans.

Krčmarević: Ovo je najneizvjesnija liga, na pripremama nam je falilo mečeva

Trener Željezničara Slobodan Krčmarević govorio je u razgovoru za “Sportklub.rs” o dolasku u Željezničar, pripremama u Međugorju, BHT Premijer ligi BiH, te o predstojećoj utakmici Evropske lige protiv estonske Narve Trans.

Fudbalsku karijeru gradio je od Partizana, preko Bora, AIK i OFK Beograda, do Apolona, Anortozisa, PAOK i Panioniosa.

Trenerski posao započeo je kao selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore, vodio je i omladince Partizana, mladu reprezentaciju Srbije, OFK Beograd.

Od tada je kao trener vodio Apollon, Anorthosis, Doxu, bio je selektor mlade reprezentacije Kazahstana, a u posljednje dvije godine vodio je Rudar iz Velenja i Pobedu iz Prilepa.

Slobodan Krčmarević sada ima novi zadatak kao trener sarajevskog Željezničara sa kojim se priprema za kvalifikacije za Ligu Evrope, ali i takmičenje u Premijer ligi i Kupu Bosne i Hercegovine.

“Nije me bilo neko vrijeme na ovim prostorima. Iz Željezničara su me pozvali, bili su zainteresovani da ja preuzmem ekipu. Moram da kažem da je gospodin Senad Misimović na mene ostavio jak, pozitivan utisak, rijetko poštenog čovjeka u našem fudbalu i to je jedan od glavnih razloga što sam se obavezao prema Željezničaru”, objašnjava na početku razgovora za Sport Klub Krčmarević.

“Veoma ozbiljno se radi u klubu, zadovoljan sam time. Klub je zaista na visokom nivou”, dodaje Krčmarević.

null

Željezničar već prvi zadatak ima 12. jula kada u Estoniji igra prvi meč kvalifikacija za Ligu Evrope. Pripreme su obavljene, ai time je novi trener veoma zadovoljan.

“Obavili smo pripreme u Međugorju. Izuzetno sam zadovoljan uslovima koje smo imali. Gospodin Dodig koji je tamo bio naš domaćin se zaista potrudio da sve bude kako treba. Mislim da osim u Sloveniji nigdje nema mjesta koje pruža bolje uslove za pripreme sportista. Odigrali smo dva pripremna meča i možda je to jedina prava zamjerka, možda nam je falilo mečeva, ali i to ćemo nadomjestiti. Vratili smo se u Sarajevo u srijedu i igrači su sada dobili prvi slobodan dan u posljednjih mjesec i po dana od mog dolaska. Ostaje da treniramo do polaska u Estoniju ovdje na Grbavici”, kaže srpski trener.

Željezničaru će rival biti estonska Narva Trans, ekipa o kojoj se kod nas malo zna, ali Krčmarević kaže da je stručni štab uspješno skenirao protivnika.

“Ono što nam je jednako važno kao i poznavanje rivala je to što su nam iz uprave izašli u susret i u Estoniju stižemo dva dana prije meča pa ćemo stići da se aklimatizujemo, odmorimo i pripremimo za sam meč. Uspjeli smo da skeniramo rivala. Oni igraju tipičan ruski fudbal, sa mnogo trčanja. Ne želim da budem neskroman i da kažem da smo mi favoriti, ali mislim da smo svakako u maloj prednosti. Nema više onih priča o favoritima. Vidite i sami sada na Svjetskom prvenstvu, favoriti lako gube mečeve. Ono što je najvažnije jeste da ne potcijenimo protivnika jer je to uvijek nešto što može da vam se obije o glavu”, upozorava starteg Željezničara.

Ono što smo prethodnih sezona i sami mogli da primijetimo a vezano je za samo takmičenje u ligi Bosne i Hercegovine, potvrđuje i Krčmarević.

“Ovo je rezultatski najneizvesnija liga. Nikada se ne zna ko je šampion na pola sezone kao što je to slučaj u nekim ligama na našim prostorima. Uvijek je tu nekoliko klubova koji ravnopravno pretenduju na titulu – Zrinjski, Sarajevo, Željezničar, Široki Brijeg. To su veoma ujednačeni timovi. Ali i ostali su tu, svako svakoga može da pobijedi. Biće zanimljivo i vjerujem da ćemo svi zajedno uživati”, poručuje Krčmarević.

Željezničar prvi meč u novoj sezoni igra 12. jula u Estoniji, revanš je sedam dana kasnije u Sarajevu. Takmičenje u Premijer ligi počinje 21. jula, a Željezničar u prvom kolu ide u Hercegovinu gde će mu domaćin biti GOŠK.

(sportklub.rs)

fkzeljeznicarslobodan krcmarevic
KOMENTARI

KOMENTARI

Patriot
Gost

Neces docekat ni prvo kolo budi siguran

wpDiscuz