Sport Centar

Krajan nakon smjene s mjesta hrvatskog teniskog selektora: Osjećam se razočarano i izigrano

Nadam se da su igrači bili ti koji su odlučili, bilo bi mi lakše da je tako - rekao je dojučerašnji selektor hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan u razgovoru za Hinu u kojem je istaknuo da je morao prihvatiti nametnuti otkaz, ali da nikome ništa ne zamjera.

Krajan nakon smjene s mjesta hrvatskog teniskog selektora: Osjećam se razočarano i izigrano

Nadam se da su igrači bili ti koji su odlučili, bilo bi mi lakše da je tako – rekao je dojučerašnji selektor hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan u razgovoru za Hinu u kojem je istaknuo da je morao prihvatiti nametnuti otkaz, ali da nikome ništa ne zamjera.

Željko Krajan je najdugovječniji i najuspješniji teniski selektor koji je za svog mandata, započetog u januaru 2012. godine i završenog u subotu saopćenjem Hrvatskog teniskog saveza o “sporazumnim raskidom ugovora” s 40-godišnjim Varaždincem, bio na čelu reprezentacije koja je prošle godine u Lilleu po drugi put donijela Davis Cup u Hrvatsku, a 2016. bila na korak do trijumfa u zagrebačkom finalu protiv Argentine.

U subotnjem saopćenju iz HTS-a predsjednica Nikolina Babić je izjavila da je nakon zajedničkog sastanka užeg vodstva HTS-a s igračima zaključeno da reprezentacija neće ići na završni turnir u Madrid pod vodstvom selektora Krajana te da je s njim dogovoren sporazumni prekid suradnje.

“Nije onako kako je napisano da se radi o sporazumnom raskidu ugovora. To je bilo moje prihvaćanje nametnutog otkaza. Pravi razlog će se vjerojatno kad-tad saznati”, rekao je Krajan te otkrio kako već neko vrijeme odnosi s vodstvom krovne organizacije nisu bili idilični.

“Neke nesuglasice sa Savezom postoje već neko duže vrijeme, a vezane su bile za izbor ekipe koja je trebala ići u Madrid. No, unazad mjesec dana sve je bilo dogovoreno i razriješeno. Ja sam bio spreman u ponedjeljak doći na konferenciju za medije i u utorak krenuti na put.”

Krajan tvrdi da nije imao autonomiju u izboru kakvu je uživao tokom proteklih godina, za mandata prethodnih teniskih “vlada”.

“Bilo je puno više rasprava što se tiče ekipe nego što je bilo prije i Savez je bio puno više bio umiješan. U zadnjih mjesec dana se vjerojatno dogodilo i puno toga iza mojih leđa. U zadnjih mjesec dana su se mimo mene neke stvari dogovarale, što se nikad prije nije događalo. Nikad prije se nije vodila takva politika u Savezu. Predsjednica i Upravni odbor imaju to pravo, oni donose odluke koje se njime čine u redu. Ne znam je li trebalo mijenjati nešto što je bilo dobro, a po rezultatima i atmosferi se vidjelo da je u Davis Cup reprezentaciji sve funkcioniralo. Vrijeme će pokazati je li to bila dobra odluka.”

Krajan tvrdi da nikome ništa ne zamjera te da je njegov odlazak s izborničke pozicije, s obzirom na novonastale okolnosti, najbolje rješenje u ovom trenutku.

Malo se osjećam razočarano i izigrano, ali normalno je da ne mogu sve strane biti zadovoljne. Prihvatio sam taj nametnuti otkaz, ali nemam loših osjećaja. Bolje je za sve strane, za Savez, za igrače i za mene da se to dogodilo. Ne žalim ni za čim. Ponosan sam na to što sam bio tu sve ove godine i na rezultate koje smo ostvarili”, rekao je Krajan te dodao:

“Možda je i bilo vrijeme za neku promjenu. Loše je da se to dogodilo dva dana prije puta, jer je sad ispao skandal. To ne treba nikome, pogotovo ne igračima. Moglo se to riješiti puno prije i bezbolnije. Stvarno se nadam da su igrači sad zadovoljni, da mogu mirne glave ići na put i probati napraviti najbolji mogući rezultat.”

davis cupzeljko krajan
KOMENTARI

KOMENTARI