Sport Centar

Kraj prvog tunira na travi: Mirza Bašić poražen od tenisera protiv kojeg je ispisao historiju

Nakon što je pobjedom protiv Hirokija Moriyje započeo sezonu na travi, Mirza Bašić je u drugom kolu završio nastup na prvom ovogodišnjem turniru na travi - ATP Challengeru u Surbitonu. Naš teniser poražen je od Mariusa Copila rezultatom 2:0 (6:2, 6:3).

Kraj prvog tunira na travi: Mirza Bašić poražen od tenisera protiv kojeg je ispisao historiju

Nakon što je pobjedom protiv Hirokija Moriyje započeo sezonu na travi, Mirza Bašić je u drugom kolu završio nastup na prvom ovogodišnjem turniru na travi – ATP Challengeru u Surbitonu. Naš teniser poražen je od Mariusa Copila rezultatom 2:0 (6:2, 6:3, 7:5).

Copil je došao do brejka u četvrtom gemu i poveo sa 3:1. Odmah nakon toga Bašić je imao dvije brejk lopte, no nije ih uspio iskoristiti kako bi uzvratio istom mjerom Rumunu. Copil je brejkom u osmom gemu završio prvi set koji je dobio sa 6:2.

I u drugom setu rumunski teniser oduzeo je servis Bašiću upravo u četvrtom gemu. Bh. teniser je u sedmom gemu imao brejk loptu i imao šansu da se vrati set, tako i u meč, no to nije iskoristio. Vratio je brejk zaostatka u desetom gemu, međutim Rumun mu je oduzeo servis u 12. gemu i dobio drugi set sa 7:5, a time i meč sa 2:0.

Bašić je upravo protiv Copila ispisao historiju bh. tenisa. Savladao ga je u finalu ATP turnira u Sofiji i tako došao do svoje prve ATP titule u karijeri, te je postao tek drugi bh. teniser nakon Damira Džumhura kojem je to pošlo za rukom.

mirza basic
KOMENTARI

KOMENTARI