Sport Centar

Kostić: Isključenje Husića je poremetilo naš sistem igre

Kostić: Isključenje Husića je poremetilo naš sistem igre

“Krenuli smo hrabro u utakmicu i otvoreno, htjeli smo da igramo fudbal i damo gol više. U nekom trenutku smo možda imali i malu inicijativu, ali greška Husića koji je dobio dva žuta kartona je skroz poremetila naš sistem. Na poluvremenu smo se dogovorili kako da nastavimo, a Sarajevo je počelo da pritišće malo više”, rekao je slovenski stručnjak nakon utakmice, dodavši:

“Ta jedna kontra nam je ipak donijela vodeći gol, ali opet malo dekoncentracije nas je koštala. Kada imate igrača manje dešavaju se greške i na kraju mislim da smo zaslužili bod, jer su momci ostavili srce na terenu.

Kostić se još jednom osvrnuo na isključenje Husića, koji je za dvije minute dobio dva žuta kartona.

“Husić je doveo ekipu u situaciju da se ekipa krvavo bori za bod i da nam poremeti sistem igre. Ali, to je derbi, emocije su priustne i igrači u nekom trenutku izgube kontrolu, ali u buduće to se neće dešavati.”

Na pitanje novinara zašto Željezničar nije izvršio sve tri izmjene, trener Plavih je rekao:

“Poslije pauze i prekida smo stabilizovali našu igru i Sarajevo nije stvaralo prilike, a kada uvodiš nekog novog igrača u sistemu koji je posložen, može doći do grešaka i nisam htio da rizikujem sa eksperimentom. Zato nisam htio da mijenam samo zato da bih napravio izmjenu i mislim da sam dobro postupio.

dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI