Sport Centar

Kostelić najavio slalom na Sljemenu: Pred nama je sjajno takmičenje

Uoči sutrašnje slalomske ženske utrke na Sljemenu "Snow Queen Trophy“, najtrofejniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić obavio je svojevrsni "tehnički obilazak i vožnju“ po maketarskoj skijaškoj stazi, jedinoj u svijetu sa skijašima u pokretu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kostelić najavio slalom na Sljemenu: Pred nama je sjajno takmičenje

Uoči sutrašnje slalomske ženske utrke na Sljemenu “Snow Queen Trophy“, najtrofejniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić obavio je svojevrsni “tehnički obilazak i vožnju“ po maketarskoj skijaškoj stazi, jedinoj u svijetu sa skijašima u pokretu, javlja Anadolu Agency (AA).

Ivica Kostelić obavio je “tehnički pregled i vožnju“ na skijalištu Muzeja vlakića – Backo Mini Express, odnosno na petoj najvećoj maketi željeznice u Europi koja u svom postavu ima i sadržaj sljemenske utrke.

Kostelić je kao trener i savjetnik Hrvatske skijaške reprezentacije najavio kako Hrvatska ima visoko istaknute favorite u obje utrke, u muškoj i u ženskoj.

“Kvalitet skijaša koja će se pojaviti na ovim utrkama garantira vrhunsko natjecanje”, kazao je Kostelić.

Istaknuo je kako niti on niti njegova sestra Janica nisu pobijedili na sljemenskim utrkama te kako to može biti cilj domaćim skijašima, osvojiti trofej slaloma Snow Queen Trophyja.

U Backo Mini Expressu uz Kostelića je nazočio i mladi hrvatski skijaš Elias Kolega koji će na Sljemenu nastupiti u nedjelju, nakon solidnih rezultata ostavrenih u prvom dijelu sezone, ponajboljih u karijeri ovog skijaša.

“Staza je odlični pripremljena, uvjeti će biti odlični za sve brojeve i nadamo se pokazati svoju nabolju vožnju s treninga i utrka u kojima sam bio dobar ove godine, tako da očekujem dobar rezultat”, kazao je Kolega.

Backo Mini Express uz brojne makete vlakova, na jednom svom izložbenom dijelu ima svojevrsnu repliku sljemenske staze sa žičarom i skijašima, a dvije figurice predstavljaju Janicu i Ivicu Kostelić, tvrdi Backo, autor ovog muzeja.

Natjecanje Snow Queen Trophy na Sljemenu za žene održava se 13. godinu, a za muškarce 10. godinu zaredom. Ženska utrka vozi se u subotu 5., a muška u nedjelju 6. siječnja.

ivica kostelicskijanjeslalomsljeme
KOMENTARI

KOMENTARI