Sport Centar

Košarkaško prvenstvo BiH okončano u obje konkurencije, prvaci Igokea i RMU Banovići

Košarkaško prvenstvo BiH u obje konkurencije je okončano.

Košarkaško prvenstvo BiH okončano u obje konkurencije, prvaci Igokea i RMU Banovići

Košarkaško prvenstvo BiH u obje konkurencije je okončano.

Odluku je donio Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH. Izdato je sljedeće saopštenje koje je potpisao generalni sekretar KSBiH Amer Čolan:

“Ovim putem želimo obavijestiti košarkaške klubove i cjelokupnu sportsku javnost u Bosni i Hercegovini, da je donesena Odluka o završetku košarkaškog Prvenstva Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u takmičarskoj sezoni 2019/2020.

Na temelju konačnog plasmana/poretka košarkaških klubova u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u takmičarskoj sezoni 2019/2020 proglašeni su:

• Prvak Bosne i Hercegovine za žene je ŽKK RMU Banovići
• Prvak Bosne i Hercegovine za muškarce je KK Igokea Aleksandrovac

Odluku je donio Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici, uvažavajući sve okolnosti vezane za složenu epidemiološku situaciju, radi sprečavanja širenja i suzbijanja zaraznih bolesti, odnosno korona virusa (COVID – 19)”.

Kako saznajemo, u sljedećoj sezoni Prvenstvo BiH za košarkaše bit će prošireno na 14 klubova (dosad 12), a neće se više igrati Liga 6, već Final Four. U viši rang ulaze tri ekipe (Bosna Royal, Student Mostar i Borac Banja Luka), ispada samo posljednjeplasirana Vogošća.

amer colankkigokeakosarkaski savez bihrmu banovici
KOMENTARI

KOMENTARI