Sport Centar

Košarkaški Zmajevi za protivnike u kvalifikacijama za EP dobili tri selekcije s Istoka

Žrijeb grupa kvalifikacija za Eurobasket 2021 obavljen je danas u Minhenu, a reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u grupi H sa Grčkom, Latvijom i Buagarskom.

Košarkaški Zmajevi za protivnike u kvalifikacijama za EP dobili tri selekcije s Istoka

Žrijeb grupa kvalifikacija za Eurobasket 2021 obavljen je danas u Minhenu, a reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u grupi H sa Grčkom, Latvijom i Bugarskom.

Na žrijebu u Minhenu izvučeno je osam grupa sa po četiri tima, odakle najbolja tri idu na šampionat Evrope, izuzev u grupama u kojima su domaćini i u tim grupama po dvije selekcije idu na Eurobasket.

Ekipe su žrijebane na veoma zanimljiv način, pa se znalo da su potencijalni protivnici našoj selekciji ekipe iz drugog, trećeg i sedmog šešira.

Slovenija, Grčka, Hrvatska i Rusija iz drugog, Italija, Latvija, Turska i Ukrajina iz trećeg, te Estonija, Bugarska, Švedska i Austrija iz sedmog šešira bili su potencijalni rivali Zmajeva, a nakon izvlačenja kuglica, smješteni smo u grupu sa Grčkom, Latvijom i Bugarskom.

Grčka je svakako favorit grupe kao košarkaška velesila, Latvija je već godinama u usponu i predstavljala je jednu od senzacija na prošlom EP kada su eliminisani od Slovenije u četvrtfinalu, dok su se i Bugari znali pokzati kao neugodan rival. U minulim kvalifikacijama za SP igrali smo dva meča u kojima smo ostvarili učinak od jedne pobjede i poraza, a svakako ne treba zaboraviti da je Bugarska savladala i moćnu Francusku, što je biilo jedno od najvećih iznenađenja kvalifikacija.

Eurobasket 2021. godine bit će održan u Češkoj, Gruziji, Njemačkoj i Italiji.

kosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI