Sport Centar

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nastavlja Ligu mladih

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine i ove godine, uz finansijsku podršku USAID-a, zajedno sa Sportskim igrama mladih, pod projektom "Fer igra za fer djetinjstvo" nastavlja Ligu mladih.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nastavlja Ligu mladih

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine i ove godine, uz finansijsku podršku USAID-a, zajedno sa Sportskim igrama mladih, pod projektom “Fer igra za fer djetinjstvo” nastavlja Ligu mladih.

U dosadašnjim pretkvalfikacijama učestvovalo je 389 klubova od čega 315 klubova u muškoj konkurenciji i 74 kluba u ženskoj konkurenciji podjeljenih prema starosnoj kategoriji:

Dječaci:

– Predpioniri – 42 kluba
– Pioniri – 106 klubova
– Kadeti – 98 klubova
– Juniori – 69 klubova

Djevojčice:

– Predpionirke – 13 klubova
– Pionirke – 36 klubova
– Kadetkinje – 10 klubova
– Juniorke – 15 klubova

U toku prekvalifikacija odigrano je 2.800 utakmica širom BiH, a nakon završetka pretkvalifikacionih utakmica po regijama, igrat će se polufinalna državna prvenstva u navedenim kategorijama.

Polufinalne utakmice u kategorijama kadeta i kadetkinja igraju se 11. i 12. maja, a u kategorijama juniora, juniorki i pionira na rasporedu su 18. i 19. maja.

Final four Lige mladih je na programu 25. i 26. maja u Sarajevu.

Svi učesnici Lige mladih bit će poznati 6. maja 2019. godine.

Gradovi organizatori polufinalnih turnira bit će poznati nakon završetka svih kvalifikacionih utakmica kada će se izvršiti žrijeb.

kosarkaska liga mladihksbih
KOMENTARI

KOMENTARI