Sport Centar

Košarkaši trenirali u Sarajevu: Repeša govorio o Gordiću i odredio putnike za Finsku

Košarkaški reprezentativci BiH obavili su u Skenderiji posljedni trening pred sutrašnji put u Finsku.

Košarkaši trenirali u Sarajevu: Repeša govorio o Gordiću i odredio putnike za Finsku

Košarkaški reprezentativci BiH obavili su u Skenderiji posljedni trening pred sutrašnji put u Finsku.

Zmajeve u finskom gradu Estu 13. septembra očekuje duel protiv domaćina, što će biti prvi meč našeg tima u odlučujućem krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Selektor Jasmin Repeša i njegovi saradnici će na put povesti 11 igrača kojima će se u Finskoj priključiti i iskusni centar Elmedin Kikanović, kome njegov klub francuski Monako nije dozvolio da se ranije priključi pripremama reprezentacije.

Na posljednjem treningu Zmajeva u Sarajevu nalazi se 13 košarkaša: Adi Zahiragić, Emir Sulejmanović, Darko Talić, Adin Vrabac, Edin Atić, Džanan Musa, Milan Milošević, Jusuf Nurkić, Andrija Stipanović, Almir Hasanić, Amar Alibegović, Kenan Kamenjaš i Amar Gegić, prenosi Avaz.ba.

U Sarajevu ostaju Zahiragić i Sulejmanović koji se žali na problema sa povredom, a preostalih 11 igrača putuju u Finsku.

Poslije utakmice u Finskoj BIH će 16. septembra u Sarajevu ugostiti Češku, da bi u nastavku kvalifikacija u novembru i februaru iduće godine Zmajevi odigrali revanš mečeve protiv Finske i Češke, te dvije utakmice sa Bugarskom.

Selektor Repeša prokomentirio je nedolazak Nemanje Gordića i saopćenje “Budućnosti” u kojem je Gordić naveo da ne želi igrati za reprezentaciju.

To nije istina, Gordić je imao želju da igra, postoje poruke koje to dokazuju – rekao je Repeša.

Selektor je dodao da razumije klubove jer je ovo nezgodan termin za sve, ali da ne opravdava dvostruke standarde po kojima se jednim igračima omogućava da igraju za reprezantaciju, a drugima ne.

jasmin repesakosarkaska reprezentacija bihkvalifikacije za svjetsko prvenstvo
KOMENTARI

KOMENTARI