Sport Centar

Košarkaši BiH pred duel sa Rusima u ulozi humanitaraca: Potez za pohvalu

Košarkaški reprezentativci BiH su pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, pokazali i svoju humanu stranu, javlja Anadolu Agency (AA).

Košarkaši BiH pred duel sa Rusima u ulozi humanitaraca: Potez za pohvalu

Iz udruženja Pomozi.ba navode da su se bh. košarkaši fotografirali sa jedinstvenim humanitarnim brojem 17001 i sloganom: “Jedan poziv, jedan obrok“ i na taj način su pozvali bh. građane da podrže ovaj projekat u sklopu kojeg preko 300 socijalno ugroženih porodica i pojedinaca dobivaju obrok na kućni prag.

Korisnici projekta “Obrok za sve“ su stari, bolesni i iznemogli socijalno ugroženi ljudi koji samostalno ne mogu doći ni do klasičnih sistema javnih kuhinja.

“Naši vozači posjete ih svaki dan i dostave im obrok na kućni prag. Trudimo se da odvojimo vrijeme, te također popričamo s njima i riješimo druge probleme koji im otežavaju svakodnevnicu. Ovaj projekat se realizuje na području Sarajeva, Ilijaša, Breze, Kaknja, Vareša, Visokog, te od novembra i u Mostaru uz pomoć Udruženja građana ‘Zajedno za naš grad’ Mostar“, navode iz Pomozi.ba.

Dodaju da se nadaju da će što veći broj građana podržati bh. košarkašku reprezentaciju 24. novembra u dvorani “Mirza Delibašić“, gdje od 18.45 sati igraju protiv Rusije utakmicu prvog kola grupe “E“ kvalifikacija za SP.

Svi koji žele podržati projekat “Obrok za sve“ mogu pozvati jedinstveni humanitarni broj 17001 i na taj način donirati dvije KM, odnosno jedan obrok.

kosarkaska reprezentacija bihobrok za svepomozi.ba
KOMENTARI

KOMENTARI