Sport Centar

Košarkaše Philadelphije očekuje kazna nakon što su koristili mobitel za vrijeme utakmice

Košarkaši Philadelphije Amir Johnson i Joel Embiid tokom prvom meča četvrtfinala play-offa Istočne konferencije protiv Brooklyna "uhvaćeni" su kako na klupi koriste mobilni telefon, što je grubo kršenje pravila NBA lige.

Košarkaše Philadelphije očekuje kazna nakon što su koristili mobitel za vrijeme utakmice

Košarkaši Philadelphije Amir Johnson i Joel Embiid tokom prvom meča četvrtfinala play-offa Istočne konferencije protiv Brooklyna “uhvaćeni” su kako na klupi koriste mobilni telefon, što je grubo kršenje pravila NBA lige.

Mobilni telefon pripada Johnsonu koji nije bio aktivan za duel sa Netsima, a Embiid je usred teške večeri u kojoj je imao mnogo problema na parketu (Philadelphia je poražena sa 102:111) pronašao i razloga za osmijeh gledajući ono što mu je saigrač pokazivao na ekranu svog smartfona.

U ovoj priči posebno je važno istaknuti da NBA liga strogo zabranjuje unošenje mobilnih uređaja u dvoranu, kada je riječ o klupi ekipa za vrijeme utakmice, nevažno da li je riječ o aktivnom ili neaktivnom igraču.

Najbolji igrač Sixersa je poslije utakmice izjavio da je njegov saigrač koristio telefon kako bi provjerio svoju kćerku koja je “izuzetno bolesna”.

Na potezu je NBA liga, ali nema sumnje da Johnsona i Embiida očekuje kazna.

amir johnsonjoel embiidphiladelphia sixers
KOMENTARI

KOMENTARI