Sport Centar

Koronavirus pravi sve veće probleme: U Italiji se otkazuje još sportskih događaja

Italijanski skijaški savez je zbog koronavirusa otkazao sve zimsko-sportske događaje ove sedmice, među koji su i utrke Svjetskog kupa alpskih skijašica u italijanskom centru na granici s Francuskom - La Thuileu.

Koronavirus pravi sve veće probleme: U Italiji se otkazuje još sportskih događaja

Italijanski skijaški savez je zbog koronavirusa otkazao sve zimsko-sportske događaje ove sedmice, među koji su i utrke Svjetskog kupa alpskih skijašica u italijanskom centru na granici s Francuskom – La Thuileu.

Zadnju riječ imat će Međunarodna skijaška federacija (Fis), koja još nije donijela odluku o otkazivanju tog takmičenja.

Iako su u početku lokalno otkazani sportski događaji u Italiji, tačnije u Lombardiji i Venetu, sada su to područje proširili zbog sve većeg broja zaraženih i smrtnih slučajeva u u Italiji.

Ialijanski skijaški savez u stalnom je kontaktu s FIS-om, koji će donijeti konačnu odluku, prenijeli su italijanski mediji.

Idućeg vikenda trebale bi biti održane i utrke u superveleslaloma i alpskoj kombinaciji.

Italija bi između 18. i 22. marta u Cortini d'Ampezzo trebala biti domaćin finala Svjetskog kupa u alpskom skijanju, što je sada dovedeno u pitanje.

“Do polovine marta vidjet ćemo kako se stvari razvijati. Nadam se da će se situacija do tada smiriti”, rekao je Giovanni Malago, predsjednik italijanskog olimpijskog komiteta (Coni) za Rai Sport.

italijakoronavirus
KOMENTARI

KOMENTARI