Sport Centar

Korona virus nastavlja potresati zagrebačku Lokomotivu, odgođen i derbi devetog kola

Odgođena je utakmica 9. kola HT Prve lige Lokomotiva - Hajduk koja se trebala odigrati 24. oktobra s početkom u 17:05 sati.

Korona virus nastavlja potresati zagrebačku Lokomotivu, odgođen i derbi devetog kola

Odgođena je utakmica 9. kola HT Prve lige Lokomotiva – Hajduk koja se trebala odigrati 24. oktobra s početkom u 17:05 sati.

Razlog je korona koja je poharala Lokomotivu.

“NK Lokomotiva dostavio je dana 21.10.2020. obavijest da je nakon obavljenog testiranja cijele momčadi utvrđena zaraza korona virusom kod četiri igrača te još dva imaju epidemiološku mjeru samoizolacije. Zbog toga NK Lokomotiva nije u mogućnosti nastaviti redovito takmičenje i traži odgodu utakmice 9. kola HT Prve lige Lokomotiva-Hajduk.

Sukladno propisima HNS-a i odluci Takmičarske komisije HNS-a sa sjednice održane 06.08.2020.g. kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodu pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude 6 ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva NK Lokomotive donijeta je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno”, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Prošlog vikenda je prvi put u historiji HNL-a odgođena utakmica zbog korona virusa. Tada je na dan utakmice s Osijekom otkriveno da su dvojica igrača Lokomotive pozitivna, a još petorica su imala povišenu temperaturu, što je jedan od glavnih simptoma zaraze.

hajdukhnllokomotiva zagreb
KOMENTARI

KOMENTARI