Sport Centar

Korkarić: Vjerujem da bi pobjedom napravili svojevrsnu prekretnicu za nas

Korkarić: Vjerujem da bi pobjedom napravili svojevrsnu prekretnicu za nas

Zuhdija Korkarić, trener sarajevskog tima, istakao je da će Bosna učiniti sve da dođe do pobjede u ovom susretu, te vjeruje da ovaj susret može biti prekretnica za njegov klub.

“Očekuje nas prvenstvena utakmica protiv Konjuha, naših sportskih prijatelja, koje jako cijenimo i poštujemo, kao i njihov rad u omladinskoj školi. Međutim, ali smo u takvoj situaciji da ćemo učiniti sve da u ovoj utakmici dođemo do pobjede, kako bi olakšali za nas nastavak prvenstva. Učinili smo dodatne napore kako bi se dodatno pojačali, a pobjedom protiv Konjuha, vjerujem da bi napravili svojevrsnu prekretnicu za nas. Pozivam navijače da nas podrže, da dođu u dvoranu “Ramiz Salčin”, te da budu uz nas i kada klub proživljava jako teške trenutke”, rekao je Zuhdija Korkarić, trener RK Bosna.

Rukometaš Bosne Feđa Delić prošao je sve omladinske selekcije sarajevskog kluba, te je istakao da je svjestan šta on znači.

“Prošao sam sve omladinske kategorije ovog Kluba u vrijeme kada je Bosna bila na vrhuncu i svjestan sam šta znači i predstavlja ovaj Klub. Mi smo jedna velika porodica i mnogo poštujemo sve ono što su članovi radne grupe uradili za Klub zajedno sa stručnim štabom. Iz dana u dan sve su veće šanse da se Klub spasi, a pozivamo sve one, kojima je stalo do Bosne da dođu u subotu protiv Konjuha, da nas podrže i budu uz nas”, istakao je Feđa Delić, lijevo krilo RK Bosna.

Nebojša Vojinović koji je pojačanje Bosne, vjeruje da će klub izaći iz krize.

“Došao sam iz Mađarske u Bosnu, klub čije ime je itekako poznato u rukometnom svijetu. Siguran sam da će se klub izdići iz ove krize, a tu sam da pomognem koliko je to u mojoj mogućnosti. Nadam se da će publika prepoznati sav ovaj trud kojeg ljudi u klubu ulažu, te da će doći na utakmicu”, kazao je Nebojša Vojnović, lijevi bek i novi igrač Bosne.

alexis sanchezmilwaukee
KOMENTARI