Sport Centar

Konya u finišu ispustila pobjedu: Hadžiahmetović jubilej obilježio asistencijom, Milošević strijelac

"Bosanski" Konyaspor je večeras na svom stadionu u 28. kolu turske Superlige dočekao Sivasspor, koji je pogotkom u sudijskoj nadoknadi izvukao bod. Završilo je neriješeno 2:2.

Konya u finišu ispustila pobjedu: Hadžiahmetović jubilej obilježio asistencijom, Milošević strijelac

“Bosanski” Konyaspor je večeras na svom stadionu u 28. kolu turske Superlige dočekao Sivasspor, koji je pogotkom u sudijskoj nadoknadi izvukao bod. Završilo je neriješeno 2:2.

U prvom poluvremenu su viđena čak tri od četiri postignuta gola, a prvi je pao nakon pola sata igre, kada je Kone doveo u vodstvo Sivasspor.

Ipak, onda je uslijedio preokret Konyje do kraja prvog dijela.

Prvo je u 37. minuti pogodio Nejc Skubić, a onda je na scenu stupila bh. veza Amir Hadžiahmetović – Deni Milošević. Ovaj prvi je asistirao, a drugi pogodio mrežu gostiju za 2:1.

Ova asistencija Hadžiahmetovića je došla u njegovom 100. nastupu za Konyaspor.

Kada se činilo da će Konya odnijeti veliku pobjedu i osvojiti tri boda za bijeg iz opasne zone, Petar Škuletić je u 90. minuti postigao gol za 2:2 i donio bod Sivasu.

Konya je ostala u opasnoj zoni na 16. mjestu sa 27 bodova, a Sivasspor je trećeplasiran sa 53 boda.

Deni Milošević je igru napustio u 83. minuti kada ga je zamijenio Daci, dok su ostali naši fudbaleri – Marin Aničić, Amir Hadžiahmetović i Riad Bajić, odigrali svih 90 minuta.

SUPERLIGA TABELA

amir hadziahmetovicdeni milosevickonyaspormarin anicicriad bajicsivasspor
KOMENTARI

KOMENTARI