Sport Centar

Konfuzija u Rukometnom savezu BiH: Hairlahović demantuje, Šaponja potvrđuje ispravnost vijesti

Generalna tajnica Rukometnog saveza BiH, Lejla Hairlahović, uputila je u ime Saveza demanti na današnju vijest Fene o tome da se za domaćina završnice Kupa BiH za rukometašice u predviđenom roku nije prijavio nijedan klub.

Konfuzija u Rukometnom savezu BiH: Hairlahović demantuje, Šaponja potvrđuje ispravnost vijesti

Generalna tajnica Rukometnog saveza BiH Lejla Hairlahović, uputila je u ime Saveza demanti na današnju vijest Fene o tome da se za domaćina završnice Kupa BiH za rukometašice u predviđenom roku nije prijavio nijedan klub.

– Netačna je informacija da se niko nije prijavio na otvoreni i javni konkurs za organizaciju završnice KUP takmičenja/natjecanja za žene za sezonu 2017/2018. Konkurs je bio otvoren do ponoći 04.05.2018. godine i na osnovu zaprimljene prijave domaćinstvo je odlukom Upravnog odbora dodijeljeno HŽRK Grude – stoji, između ostalog, u spomenutom dopisu.

Fena je u informaciji o završnici Kupa BiH u Grudama prenijela, ustvari, izjavu komesara takmičenja Dragoslava Šaponje, koji je izričito ustvrdio da se nijedan klub nije prijavio za domaćina ovog takmičenja.

Neposredno pred zaključenje konkursa kontaktirao je tuzlansko Jedinstvo, koje nije moglo prihvatiti ulogu domaćina, nakon čega je kontaktirao direktora HRŽK Grude i dogovoreno je da se završnica Kupa BiH održi 18. i 19. maja u Grudama. Nakon toga iz formalnih razloga poslana je u Savez službena prijava na konkurs.

U povodu „demantija“, ponovo smo kontaktirali komesara Dragoslava Šaponju koji je, decidno potvrdio sve što je ranije izjavio za Fenu, uz napomenu da će o svemu izvjestiti Upravni odbor RSBiH na sjednici u petak.

dragoslav saponjahzrkgrudeleila hairlahovic
KOMENTARI

KOMENTARI