Sport Centar

Konaković i Kurić primili reprezentativce BiH u sjedećoj odbojci

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić primili su danas reprezentativce Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci koji su osvojili bronzanu medalju na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Poreču.

Konaković i Kurić primili reprezentativce BiH u sjedećoj odbojci

U susretu za treće mjesto bh. odbojkaši pobijedili su domaćina Hrvatsku i tako izborili 21. odličje na najvećim međunarodnim takmičenjima.

Mislim da je na granici nemogućeg ovo što naša reprezentacija radi, a radi se o činjenici da već 21 godinu u nizu sa svakog velikog takmičenja – svjetskog, evropskog ili olimpijskog donosi medalje, kao i da je po tome jedinstven primjer u svijetu posmatrajući pojedinačne, ali i kolektivne sportove. Razmazili su nas jer su nas navikli da donose samo najsjajnija odličja, pa nas je ova bronza malo rastužila, jer naša javnost nije svjesna koliko za ovakav rezultat treba truda, rada, energije, znanja i kvaliteta da biste ga ostvarili i popeli se kao prvi, drugi ili treći na postolje, a što je zaista ogroman uspjeh – istakao je premijer Konaković, nakon prijema.

Naglasio je kako je Vlada KS željela da današnjim prijemom pokaže jasno koliko razumijeva veličinu njihovog postignutog rezultata, porazgovara s njima i kaže im da će svakako biti adekvatno nagrađeni i za ovaj vrhunski rezultat, jer su oni zaista neponovljivi, ali i primjer svima kako se može u sportu uspjeti.

Selektor Mirza Hrustemović podsjetio je sve prisutne na meč sa Hrvatskom u kojem su naši reprezentativci i njegovi izabranici bili veliki favoriti, jer reprezentacija domaćina nikada nije uspjela savladati najbolji bosanskohercegovački tim u sjedećoj odbojci.

– Zahvaljujemo se Kantonu Sarajevo, jer je ovaj put bio naš jedini sponzor i pomogao naš odlazak i na ovo veliko takmičenje. Donijeli smo bronzu i to nije loše, a činjenica je da je sport takav i desi se da i sa osvojenom medaljom niste zadovoljni – kazao je selektor Hrustemović.

Najavio je i sljedeće veliko takmičenje koje će se održati u julu naredne godine, a u pitanju je svjetsko prvenstvo.

Ministarstvo kulture i sporta će nastaviti podržavati naše reprezentativce u sjedećoj odbojci, jer su oni rekorderi. Niti jedna reprezentacija u svijetu nije ništa slično uradila kao što su oni koji imaju kontinuitet rezultata u posljednjih 20 godina, i to treba uistinu cijeniti – potcrtao je mnistar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, saopćeno je iz Press službe KS.

elmedin konakovicmirvad kuricmirza hrustemovicsjedeca odbojka
KOMENTARI

KOMENTARI