Sport Centar

Potvrda se očekuje na sjednici Skupštine: Čelik će naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH

Nakon što je danas na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i definitivno odbačena opcija proširenja Premijer lige, jasno je da zenički Čelik seli u niži rang.

Potvrda se očekuje na sjednici Skupštine: Čelik će naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH

Nakon što je danas na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i definitivno odbačen prijedlog o proširenju Premijer lige, jasno je da zenički Čelik seli u niži rang.

Pitanje je samo – u koje tačno takmičenje? Vršilac dužnosti predsjednika Uprave kluba Damir Bradarac još prije mjesec je pominjao opciju prebacivanja Čelika u Kantonalnu ligu ZDK.

“To će biti jedan od prijedloga za Skupštinu kluba, koja će imati zadnju riječ. Tako bismo sačuvali klub, relaksirali odnose i dobili vremena da vratimo dugove”, kazao je svojevremeno Bradarac.

No, kako saznajemo, to se ipak neće dogoditi. Klub s Bilinog polja spreman je ispuniti uvjete za nastupe u Prvoj ligi Federacije BiH, ponajprije zahvaljajući finansijskoj podršci Grada Zenice, ali i još nekih domaćih privrednika.

Konačna potvrda učešća Čelika u drugom rangu takmičenja bh. klupskog fudbala očekuje se nakon sjednice Skuptšine kluba, koja će biti zakazana narednog mjeseca.

damir bradaracnkceliknogometni savez bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz