Sport Centar

Komesar PLBiH za rukometaše: Uz opravdane razloge, neće biti problema da se mečevi odgode

Rukometaši Borac m:tela i Leotara nalaze se u izolaciji nakon što je potvrđeno da imaju igrače koji su pozitivni na korona virus, pa će nekoliko narednih utakmica ovih klubova morati biti odgođene.

Komesar PLBiH za rukometaše: Uz opravdane razloge, neće biti problema da se mečevi odgode

Rukometaši Borac m:tela i Leotara nalaze se u izolaciji nakon što je potvrđeno da imaju igrače koji su pozitivni na korona virus, pa će nekoliko narednih utakmica ovih klubova morati biti odgođene.

Ovu informaciju još nije zvanično potvrdio komesar Premijer lige Srđan Jović, koji čeka zvaničnu dokumentaciju kako bi preduzeo naredne korake.

“Obaviješten sam o situaciji u Borcu i Leotaru, ali još nisam dobio nijedan zvaničan zahtjev za otkazivanje utakmica. Mogu da ih očekujem tek nakon što oba kluba obave testiranja i ukoliko budu postojali opravdani razlozi, neće biti problema da se njihovi mečevi odgode“, poručio je Jović u izjavi za Glas Srpske.

On je pohvalio premijerligaše iz Banje Luke i Trebinja, jer su postupili na pravi način.

Odmah su preduzeli sve potrebne korake u skladu sa mjerama o sprečavanju širenja zaraze. Konačna odluka o odgađanju utakmica biće donesena na osnovu medicinske dokumentacije. Najpreče nam je ipak da zaštitimo zdravlje igrača, ali i da pokušamo da sačuvamo regularnost samog takmičenja”, istakao je Jović.

Prvi pozitivan nalaz u Borcu dobio je Saša Puljizović, a tokom jučerašnjeg dana potvrđeno je da su virusom inficirani i Luka Knežević i Miloš Nježić. Na sreću, oni imaju blage simptome. Kompletan igrački kadar Banjalučana i stručni štab danas će biti testirani.

“Ima još nekoliko igrača koji imaju simptome, ali to mogu biti i simptomi obične gripe pa ćemo sačekati rezultate testova. Postupamo striktno prema uputstvima epidemiološke službe i Instituta za javno zdravstvo, poštujemo sve propisane procedure i još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih potrebnih mjera”, poručio je direktor Borca Vladimir Branković.

Sličan slučaj desio se i u Trebinju gdje je kod dva prvotimca potvrđeno da su “zakačili” virus, dok su ostatak ekipe i svi treneri po preporuci nadležnih organa trenutno u kućnoj izolaciji. U klubu su odlučili da stopiraju treninge i takođe zakazali testiranje svih članova prvog tima.

“Trenutno smo svi u izolaciji i čekamo instrukcije, pa da vidimo šta dalje. Posljednja dva dana nismo trenirali i nećemo sve dok ne uradimo testove. Tek tada ćemo znati kakva je tačno situacija u klubu i kakve korake treba da preduzmemo”, rekao je trener Leotara Darko Tavrić.

Prvi ovosezonski slučaj virusa korona u rukometu BiH desio se u Slogi iz Gornjeg Vakufa koja je imala šest pozitivnih igrača te još deset u karantinu. Njima u petak ističe mjera obaveznog karantina i svi igrači koji su bili pozitivni imaju pravo nastupa ukoliko donesu negativan nalaz PCR testa.

Sloga u subotu igra u Vogošći, a u međuvremenu su odgodili tri prvenstvene utakmice koje će morati da nadoknade u prvim slobodnim terminima, a najkasnije do kraja prvog dijela sezone.

rkboracrkleotarsrdjan jovic
KOMENTARI

KOMENTARI