Sport Centar

Komentatoru prijeti zatvorska kazna: Nazvao Antetokounmpa majmunom u TV prenosu

Grčki tužilac pokrenuo je istragu protiv sportskog komentatora Takisa Tsoukalasa, koji je košarkaša Panatinaikosa Thanasisa Antetokounmpo nazvao "majmunom" u toku prenosa utakmice.

Komentatoru prijeti zatvorska kazna: Nazvao Antetokounmpa majmunom u TV prenosu

Grčki tužilac pokrenuo je istragu protiv sportskog komentatora Takisa Tsoukalasa, koji je košarkaša Panatinaikosa Thanasisa Antetokounmpo nazvao “majmunom” u toku prenosa utakmice.

“Imaju majmuna. Onaj lik Antetokounmpo je majmun, kažem vam. Šta radi taj klovn? Srami li se sebe? Sramoti svog brata”, rekao je Tsoukalas tokom nedavnoh prenosa utakmice Olympijakos – Panathinaikos 9. novembra, prenosi AP.

Tsoukalas se pravdao, rekavši da njegovi komentari nisu rasistički, već da se tiču Antetokunmpo ponašnja na terenu.

Brat Thanasisa Antetokounmpa, Giannis, zvijezda NBA lige, izjavio je da smatra da su Tsoukalasovi komentar rasistički.

“Nisam spavao posljednjih par dana zbog ovog rasističkog incidenta. Ako se ovo dešava Thanasisu, koji sa ponosom predstavlja grčku reprezentaciju i Panathinaikos, ne mogu da zamislim šta se dešava drugim obojenim ljudima u Grčkoj”, rekao je Giannis Antetokounmpo.

Thanasis je, u razgovoru sa novinarima, odbio da komentariše incident. Braća Antetokounmpo (ima ih petorica) su rođeni u Atini, a roditelji su im porijeklom iz Nigerije.

Za rasistički govor u Grčkoj je propisana kazna do tri godine zatvora.

giannis antetokounmpopanathinaikostakis tsoukalasthanasis antetokounmpo
KOMENTARI

KOMENTARI