Sport Centar

Koldžo: Za protekle tri godine u Želju i Grbavicu uložili smo pola miliona KM

Općina Novo Sarajevo je od 2014. do 2017. godine za uređenje stadiona Grbavica iz budžeta izdvojila pola miliona maraka.

Koldžo: Za protekle tri godine u Želju i Grbavicu uložili smo pola miliona KM

Uređenje stadiona Grbavica jedan je od najvažnijih projekata koji Općina podržava, a to ćemo činiti i u buduće, izjavio je za Faktor Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo.

– Uvijek mi je bio cilj, pa i prije nekoliko godina kada smo započeli priču o uređenju Grbavice, da dovedemo reprezentaciju Bosne i Hercegovine na ovaj stadion i to smo postigli. Tada je bilo mnogo onih koji nisu vjerovali da se to može postići. Naravno, nećemo stati na ovome što se uradilo. Hoćemo da se i ubuduće ovdje igraju sve utakmice reprezentacije BiH, Željezničara, pa i Sarajeva, ako se plasira za evropska takmičenja, jer znam da se na stadionu Koševo ne mogu igrati međunarodne utakmice (ne može se igrati grupna faza UEFA takmičenja, op.a). Red bi bio da nam u rekonstrukciji Grbavice pomognu i vlasti u Federaciji BiH i na državnom nivou – kazao je Koldžo.

Općina se uključila u projekat prije osam-devet godina. Tada smo za reflektore izdvojili oko 350 hiljada maraka. Zatim je krenuo projekat postavljanja vještačke trave na pomoćnom stadionu i to je koštalo 1,2 miliona maraka, kaže Koldžo i pojašnjava:

Od 2014. godine podržali smo finansijski Želju u jednom međunarodnom projektu UEFA-e i Fudbalskog saveza BiH sa tridesetak hiljada maraka i na osnovu ovih sredstava Željo je dobio prilično veliku donaciju, čime je riješena uspostava sistema za prehranjivanje i navodnjavanje glavnog terena na Grbavici. Krenula je obnova i svlačionica i za to smo dali 30 hiljada maraka. U 2015. godini učestovali smo finansijski u adaptaciji svlačionica na pomoćnom stadionu sa 20 hiljada maraka. Naredne, 2016. godine za izgradnju reflektora i rekonstrukciju podloge na terenu sa vještačkom travom izdvojili smo iz budžeta oko 106 hiljada maraka. Uključili smo se i u nabavku stolica na stadionu Grbavica sa 10 hiljada maraka. Uključili smo se i u rekonstrukciju tribina, odnosno izgradnju istočne tribine sa 100 hiljada maraka. Na to smo dodali još 10 hiljada maraka da bi se reflektori mogli priključiti na pomoćnom stadionu. Nakon toga potpisali smo ugovor za sanaciju vještačke trave i Općina je dala 56 hiljada maraka. Prije nekoliko dana potpisali smo ugovor za podršku rekonstrukciji tribina u iznosu od 200 hiljada maraka. Nisam siguran jesam li nabrojao sve što se izdvojilo iz općinskog budžeta, ali je to sigurno oko pola miliona maraka za protekle nepune tri godine – rekao je Koldžo.

fkzeljeznicarnedzad koldzo
KOMENTARI

KOMENTARI

Okx
Gost

500.000km,ili 250.000€ i to neka cifra?Za tri godine.I šta sada?

JBG
Gost

Cuj nije neka cifra … bijedo jedna, svi drugi vam grade stadion, a vi pricate o vasem stadionu, fuj kako ste gadna sorta, a koldzo jad koji nista uradio nije pa povlaci populisticke poteze

wpDiscuz