Sport Centar

Kolašinac otkrio zbog koga je i ranije pratio Marseille: Sviđa mi se kako ekipa igra

Sead Kolašinac jučer je potpisao ugovor s ekipom Marseillea, u koji je stigao iz Arsenala.

Kolašinac otkrio zbog koga je i ranije pratio Marseille: Sviđa mi se kako ekipa igra

Sead Kolašinac jučer je potpisao ugovor s ekipom Marseillea, u koji je stigao iz Arsenala.

Tako je reprezentativac Bosne i Hercegovine konačno napravio transfer i sada ćemo ga zasigurno mnogo češće gledati u akciji, a danas se predstavio navijačima ovog francuskog velikana.

Govorio je za klupski YouTube kanal i podijelio prve utiske nakon potpisa za tim s Velodromea.

“Osjećam se odlično jer sam došao ovdje. Prethodnih sedmica imao sam zaista lijepe razgovore sa mnogim ljudima koji su tu oko kluba. Ponosan sam i sretan što sam ovdje i što sam dio ovog kluba”, istakao je Kolašinac.

“Moj cilj je da napredujem iz dana u dan, prvo ja kao igrač i onda svi mi kao ekipa. Najvažnije je da se ide od utakmice do utakmice i da se proba ostvariti što je moguće više pobjeda. Pričao sam s trenerom, ali i s nekim igračima poput Guendouzija, Salibe i Harita”, dodao je stameni lijevi bočni.

Otkrio je i da je i ranije pratio igre Marseillea, i to zbog Mattea Guendouzija i Aminea Harita, koje poznaje.

“Gledao sam utakmice Marseillea i prije nego što sam saznao da su u klubu zainteresovani za mene. Pratio sam nastupe Guendouzija i Harita. Sviđa mi se kako ekipa igra i to je način igre koju ja volim. Dopalo mi se ono što sa vidio.”

Svjestan je da ga i u Ligi 1 čekaju teški rivali na terenu i zahtjevne utakmice.

“Želim da pomognem ekipi svojom snagom i nadam se da ću uspjeti u tome. Pratim gotovo se lige u Evropi, a samim tim i francuski šampionat. Liga je teška i u svakoj utakmici se mora dati 100% od sebe. Ja ću dati sve od sebe i nadam se ćemo se zajedno radovati”, zaključio je bh. reprezentativac.

Inače, Marseille je trenutno trećeplasirani tim na tabeli Lige 1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
marseillesead kolasinac
KOMENTARI