" /> Kolašinac i Arsenal: Ljubav je rođena na Wembleyu – Sport Centar
Sport Centar

Kolašinac i Arsenal: Ljubav je rođena na Wembleyu

Imam osjećaj da je ovo početak jednog divnog prijateljstva, rekao je Humphrey Bogart na samom kraju kultne "Casablance". Upravo tom rečenicom mogao bi se opisati i prvi zvanični nastup Seada Kolašinca za Arsenal.

Kolašinac i Arsenal: Ljubav je rođena na Wembleyu

Kultni Wembley. Gol. Trofej. Debi iz snova za Seada Kolašinca. Splet okolnosti na Wembleyju mogu se opisati i kao “sreća u nesreći”. Kolašinac je zbog povrede Pera Mertesackera dobio priliku sa klupe i odigrao sjajan meč. Kolašincu je bilo suđeno da bude heroj Topnika. Međutim, sudbinu stvaraju naši postupci.

Prilikom dolaska Kolašinca u Arsenal zavladao je skepticizam među Topnicima. Korijen predrasuda bio je u cijeni. Bh. defanzivac je došao kao slobodan igrač na Emirates, a komentari su bili da zbog toga ne može biti dovoljno dobar za Arsenal.

Kada se pojavio na prvom treningu Arsenala, svi su ostali fascinirani njegovim fizičkim izgledom. Tenk, zvijer, ubica… Samo su neke od riječi kojima je opisivan reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Nedugo zatim, navijači Arsenala, poput balkanskih, počeli su suditi i vrijeđati nakon jedne utakmice. Zbog loše partije protiv Bayerna, ne znajući da je imao virus, kod navijača se ubrzo iz tenka pretvorio u smeće. Nazivan je prevarom od igrača. Nije bilo sve med i mlijeko na početku.

Ipak, šampioni su najjači onda kada je najbitnije. Sudbina je tako htjela. Povrijedio se Per Mertesacker i on je dobio priliku za igru. Istrčao je na teren kultnog Wembleyja. Vidno motivisan i gladan uspjeha. Iako mu nije primarni zadatak i to nije radio često u karijeri, postigao je gol. Njegov debitantski pogodak spasio je Topnike i na kraju bio ključan u osvajanju trofeja na startu sezone.

Kažu da je tajna dobrog prijateljstva najbolji početak. Arsenal i Kolašinac bolji nisu mogli imati. Rođena je nova ljubav, na Wembleyju.

arsenalsead kolasinac
KOMENTARI

KOMENTARI