Sport Centar

Kokot završio karijeru i otkrio bolne uspomene: Sarajevo mi je dva puta raspršilo snove

Zoran Kokot odlučio je da se u 34. godini oprosti od aktivnog igranja, ali ne i da napusti najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Kokot završio karijeru i otkrio bolne uspomene: Sarajevo mi je dva puta raspršilo snove

Zoran Kokot odlučio je da se u 34. godini oprosti od aktivnog igranja, ali ne i da napusti najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Vijest o povlačenju iskusnog fudbalera Slavije iznenadila je mnoge ljubitelje fudbala jer nije malo igrača koji su od njega stariji po nekoliko godina, a još su i više nego aktivni.

“Ovu našu ligu, ovakva kakva jeste, mogao sam igrati i dalje, bez nekih većih problema. Ali, rekao sam sam sebi “stop, dosta je bilo”. Mislim da je vrijeme da mlađi zauzmu svoje mjesto, a ja ću uz fudbal uvijek biti, spreman da nešto uradim ili pomognem”, rekao je Kokot za Glas Srpske.

Do kraja sezone u Prvoj ligi RS ostalo je da se odigraju još dva kola, pa još više čudi odluka o penzionisanju.

“Takav je bio dogovor sa klubom, da mi posljednja utakmica bude ta sa Drinom. Sjajno je to što sam na oproštaju postigao pogodak i što je Slavija na najboljem putu da sačuva prvoligaški status. Da sam mogao praviti scenario, bilo bi to baš ovako nekako”, naglasio je Kokot.

Prema njegovim riječima, gdje god je igrao, bilo mu je lijepo.

“Ako izuzmemo Slaviju, koja je van konkurencije, najbolji period u životu mi je bio dok sam boravio u Iranu, jer mi se tada rodilo dijete. A što se tiče igračke karijere, to je sigurno Željezničar i prema timu sa Grbavice imam veliki respekt. Naravno, poštujem i sve ostale klubove za koje sam igrao, u svakom od njih sam doživio lijepe trenutke i stekao prijatelje za cijeli život”, sa ponosom ističe iskusni napadač.

Ogorčen je i ljut zbog infrastrukture na stadionima u BiH.

“Stanje je katastrofalno, pogotovo u nižim ligama. Ništa nam ne vrijede moderne tribine kada na terenu nema ni travke, već djeca trče po pravim oranicama. A to je, onda, jedan od razloga što nam stadioni zvrlje prazni i što imamo vjerovatno najlošiju posjetu od svih zemalja bivše Jugoslavije”, kategoričan je Kokot.

U svojoj dugoj karijeri postigao je dosta pogodaka, imao uspjeha i razočarenja, ali nekoliko detalja posebno pamti.

“Najveći uspjesi su mi, bez sumnje, titula prvaka Crne Gore, osvojena sa Mladosti iz Podgorice. Tu je i plasman u treće pretkolo Lige Evrope sa Željom, te borba za titulu prvaka BiH sa istim klubom i Slavijom. I oba puta mi je Sarajevo raspršilo sve snove. Prvi put kada nas je Emir Obuća golom u Istočnom Sarajevu odvojio od titule, a drugi put kada sam sa Željezničarom izgubio prvo mjesto za samo jedan bod”, prisjetio se Kokot.

Ima jasnu viziju čime želi da se bavi u budućnosti.

“Još dok sam igrao, započeo sam školovanje za trenera i trenutno imam B licencu. Čekam da se steknu uslovi da upišem i A, a poslije, naravno, i profi. Nadam se da ću ostati u fudbalu, možda prvo kao trener mlađih kategorija, da steknem iskustvo, a poslije, ko zna…”, dodao je Kokot.

fksarajevofkslavijafkzeljenicarzoran kokot
KOMENTARI

KOMENTARI

Objektivan pitar_ako takav postoji
Gost
Objektivan pitar_ako takav postoji

Realno pa ko ce drugi nego najbolji u drzavi da ti rasprsi snove😉

wpDiscuz