Sport Centar

Kokeza više nije predsjednik Fudbalskog saveza Srbije: Povlačim se kako bih sebe stavio u službu pravde

Slaviša Kokeza više nije predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, prenosi Tanjug.

Kokeza više nije predsjednik Fudbalskog saveza Srbije: Povlačim se kako bih sebe stavio u službu pravde

Slaviša Kokeza više nije predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, prenosi Tanjug.

Kako je naveo u saopštenju, ostavku podnosi suočen sa optužbama i brutalnim napadima na svoju ličnost, a zbog odbrane časti i ugleda koji se skrnave.

Kokeza je nedavno bio priveden na informativni razgovor u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala.

“Želim da obavijestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsjednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, prije svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost”, naveo je Kokeza.

Slaviša Kokeza nikad nije i neće biti sumnjivo lice ljudima sa kojima je blizu 20 godina dijelio iste vrijednosti, dodao je on.

“Poštujući sve ono što se u tom odnosu izgradilo, niko ne treba Aleksandra Vučića i Srbiju da brani od Slaviše Kokeze, jer Slaviša Kokeza je bio uz Aleksandra Vučića i Srbiju kada mnogi to nisu smjeli ili htjeli. Ponosan tada, ponosan i sada kada se brutalno iznose opasne neistine koje su naravno nanijele štetu i funkciji koju više neću da obavljam. Povlačim se sa mjesta predsjednika Fudbalskog saveza Srbije kako bih cijelog sebe stavio u službu pravde i istine koji će biti moja vodilja u budućem periodu“, naveo je Kokeza.

Ovim činom, ističe Kokeza, želim Fudbalskom savezu Srbije i našoj najboljoj reprezentaciji, pred kojom je start u kvalifikacijama za SP, da obezbijedim mir i stabilnost, kako bi se sa što manje problema fokusirali na predstojeće izazove od kojih su utakmice protiv Republike Irske i Portugala možda i ključne u borbi za plasman na SP u Kataru 2022. godine.

“Srećan sam, zadovoljan i ponosan što će na tom putu državni tim da predvodi po mom mišljenju najveće ime u istoriji našeg fudbala Dragan Stojković. Njemu, kao i svim ljudima u sistemu Fudbalskog saveza želim mnogo uspjeha u budućnosti”, poručio je Kokeza.

Kokeza je na funkciji predsednika Fudbalskog saveza Srbije proveo skoro pet godina, odnosno od maja 2016. godine.

U njegovom mandatu fudbaleri Srbije uspjeli su da izbore plasman na Mundijal u Rusiji 2018. godine.

fudbalski savez srbijeslavisa kokeza
KOMENTARI

KOMENTARI