Sport Centar

Kodro vodio Velež do preokreta: Hvala navijačima koji su bili uz nas i kada smo gubili 1:3

Velež je u subotu plesao po rubu, ali na kraju se ipak izvukao i zaostatak 1:3 na kraju protiv TOŠK-a pretvorio u pobjedu 5:3.

Kodro vodio Velež do preokreta: Hvala navijačima koji su bili uz nas i kada smo gubili 1:3

Velež je u subotu plesao po rubu, ali na kraju se ipak izvukao i zaostatak 1:3 na kraju protiv TOŠK-a pretvorio u pobjedu 5:3.

U odnosu na susret s Olimpikom, Ibro Rahimić koji je pod suspenzijom, odnosno njegov pomoćnik Mustafa Kodro, odlučili su napraviti određene promjene za TOŠK. U startnih jedanaest na bok se vratio Mešanović, dok je Kuduzović zauzeo mjesto na stoperskoj poziciji umjesto Mrgana.

Na klupi je pomalo neočekivano završio Ćosić. Neočekivano su se stvari razvijale i samom terenu. Jer TOŠK je poveo 0:1 pa 1:2, a kada je Rastoka zabio za 1:3 u 38. minuti, činilo se kako super važni bodovi Rođenima klize iz ruku.

Uostalom, igrači TOŠK-a su u tih 38 minuta napravili nešto što niti jednoj ekipinije pošlo za rukom. U devet domaćih utakmica ove sezone, samo su tri lopte su završile u mreži Veleža (Goražde, Bratstvo, Bosna Visoko). Rudar iz Kaknja je bila posljednja ekipa koja je uspjela postići dva gola na jednoj utakmici u Mostaru, u aprilu 2018. godine.

Ipak, srećom po Velež, Fajić je zabio u posljednjim trenucima prvog dijela pa je momčad zadržala priključak. Na kraju je Velež napravio preokret u jednoj od luđih domaćih utakmica u posljednjih nekoliko godina. Ostvario je pobjedu, ali svakako stručni stožer će morati poraditi na nekim stvarima prije svega u defanzivi.

Velež je u dvije utakmice pokazao dva lica. Na Otoci su Rođeni ispustili dva gola prednosti, u Mostaru su nadoknadili dva gola zaostatka.

“Napravili smo katastrofalne pogreške u defanzivi u prvom poluvremenu, dozvolili smo protivniku lagane golove, da se razigra, ali smo se srećom uspjeli vratiti”, rekao je pomoćnik Mustafa Kodro za mostarski Dnevni list.

“TOŠK je odlična ekipa, potvrdio je to i ovaj susret i nije se lako vratiti nakon dva gola zaostatka. To pokazuje da ova ekipa ima karakter i da je ovu ekipu jako teško pobijediti. Hvala navijačima koji su bili uz nas i kada smo gubili 1:3, hvala im što su opet napunili tribine. Mi nastavljamo naš put, idemo prema Premijer ligi, čeka nas novo iskušenje. Slijedi analiza utakmice pa pripreme za Zvijezdu”, zaključio je Kodro.

fkvelezmostaribro rahimicmustafa kodronk tosk tesanj
KOMENTARI

KOMENTARI

Dobar
Gost

Velež KUPUJE UTAKMICE, AL MZ NI TO NEČE POMOČI!!!

wpDiscuz