Sport Centar

Ko je najbolji rukometaš BiH u 2015. godini?

Ko je najbolji rukometaš BiH u 2015. godini?

Podsjećamo prošle godine zajedno sa našim čitaocima izabrali smo Nikolu Prce, koji je slavio u konkurenciji Vladimira Vranješ, Mirsada Terzića i Ivana Karačića, ali s obzirom da je bio jedan od najzaslužnijih što je naša reprezentacije izborila SP u Kataru, onda ne iznenađuje njegova pobjeda.

Ove godine u konkurenciji za najboljig rukometaša BiH za 2015. su Mirsad Terzić i Vladimir Vranješ. S obzirom da nacionalni tim nije izborio Euro u Poljskoj, onda smo gledali rezultate i igre u klubovima, ali i doprinos reprezentacijI, pa je jasno da tu ipak prednjače dva naša igrača koja igraju u eliti evropskog rukometa, te čiji klubovi su ove godine u samom vrhu.

Redakcija našeg portala nominovala je Terzića i Vranješa, a na čitaocima je da odluče ko je najbolji bh. rukometaš u ovoj godini. Glasanje traje od 21. do 31. decembra, a nagrade će biti uručene 9. janura u Tuzli uoči meča BiH – Kosovo.


Mirsad Terzić
– Iskusni 31-godišnjak kao i svake sezone otkako je došao u Veszprem je nezamjenjiva karikaka u redovima viceprvaka Evrope. Ovo je bila još jedna u nizu uspješnih godina za Terzića, a naš as osvojio je titulu i Kup u Mađarskoj, te je postao viceprvak Evrope. A kako je odbrambeni igrač uspio je ove godine da postigne 550. gol u dresu Veszprema. Uvijek na raspologanju reprezentaciji, čak i sa povredom, a rijetko kad uvrijeđen, jer na prvom mjestu je uspjeh reprezentacije. Produžio je ugovor na još godinu dana sa Veszpremom, ali kako igra sigurno će još ostati u Mađarskoj. Veszprem je odlično počeo i novu sezonu, gdje igraju u SEHA i Ligi prvaka, gdje je ostala upečatljiva pobjeda protiv PSG-a sa 28:20, ali na oba fronta ekipa igra odlično, bez obzira što su ostali bez prvog trenera Carlosa Ortege.


Vladimir Vranješ
– stub odbrane Pick Szegeda i naše reprezentacije, slično kao i Terzić, je jedan od najboljih odbrambenih igrača na prostoru bivše Jugoslavije, ali i Starog kontinenta. Osim sjajnih igara u odbrani Vranješ je vrlo bitan faktor mađarske ekipe i u napadu. Doduše, Szeged je u sjeni Veszprema u mađarskom rukometu. Drugo mjesto u prvenstvu i srebro u Kupu, postali su uobičajeni za ekipu iz Szegedina, no u ovoj sezoni odlično su krenuli. Regularni dio prvenstva sigurno će završiti na prvom mjestu. U Ligi prvaka na pragu su druge faze, a imaju šanse čak i za prvo mjesto, a to nije mala stvar kada se zna da su u grupi sa Kielceom, Barcelonom i Vardarom. Naš pivot je u svakom slučaju i više nego važan igrač ekipe, s kojom ima ugovor još sezonu i pol, a s obzirom na to kako igra jasno je da bi u Sezegedu mogao ostati i duže, jer je trener Pastor i više nego zadovoljan onim što Vranješ pruža. U reprezentaciji je također neprikosnoven i njegove partije, posebno u odbrani, jer u napadu rijetko dobija priliku, su primjer borbe za državni dres.


Glasati možete putem ankete na našem portalu!

Pogledajte šta je prošle godine nakon izbora za rukometaša godine rekao Nikola Prce – najbolji rukometaš BiH za 2014. godinu:

milwaukeeschalke
KOMENTARI