Sport Centar

Ko će ući u Izvršni odbor NSBiH: Mensud Bašić se povukao u korist Adnana Džinde

U prvim mjesecima naredne godine trebala bi biti održana Izborna skupština Nogometnog saveza BiH.

Ko će ući u Izvršni odbor NSBiH: Mensud Bašić se povukao u korist Adnana Džinde

U prvim mjesecima naredne godine trebala bi biti održana Izborna skupština Nogometnog saveza BiH.

Odranije je poznato da će na čelu kuće bh. fudbala Elvedina Begića zamijeniti Vico Zeljković, kao kandidat Fudbalskog saveza RS, gdje su već odabrani novi članovi rukovodstva.

No, što se tiče Izvršnog odbora NSBiH, koje zapravo i donosi najvažnije odluke po pitanju nogometa u našoj zemlji, mnogo je nepoznanica.

Kantonalni savezi tek trebaju odrediti delegate, a očekuje se da naredne sedmice budu poznati članovi IO ispred Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, koji budu imali najviše glasova na Izbornoj skupštini FSKS.

U opticaju je donedavno bilo pet kandidata: Kemal Malkić (ispred FK Sarajevo), Adnan Bunjo (FK Olimpik), Adnan Džindo (FK Željezničar), Mensud Bašić (FK Vrbanjuša) te Fuad Čolpa (Udruženje sportskih radnika Kantona Sarajevo). Jedan od njih će postati punopravni član Izvršnog odbora NSBiH, dok će drugi biti zamjenski član.

No, broj kandidata je sada smanjen pošto je Mensud Bašić iz Vrbanjuše odlučio da se povuče u korist kandidata iz Željezničara.

Ovu informaciju za SCsport je potvrdio prvi čovjek Vrbanjuše, Alija Hadžiosmanović:

“Istina je, Mensud se povukao u korist Adnana Džinde, kojeg svi u našem klubu podržavamo kao kandidata, jer vjerujemo da je riječ o sposobnom kadru. Dugogodišnji je sportski radnik, pomoćnik federalnog ministra za kulturu i sport, ima sve predispozicije da uradi kvalitetan posao u IO NSBiH. I sam Mensud je rekao da je vrijeme da se povuče ova starija ekipa iz Saveza i da se prepuste mjesta mlađima, ljudima s novim idejama i elanom, kao što je Džindo”, konstatuje Hadžiosmanović.

adnan dzindoizvrsni odbor nsbihmensud basic
KOMENTARI

KOMENTARI