fbpx
Sport Centar

Ko će biti Bajevićevi saradnici: Spahić i Varešanović ulaze u stručni štab reprezentacije

Nakon što je jučer zvanično potvrđeno imenovanje Duška Bajevića na mjesto selektora nogomentne reprezentacije BiH, najavljeno je da će iza Nove godine biti saopšten i kompletan sastav stručnog štaba Zmajeva.

Ko će biti Bajevićevi saradnici: Spahić i Varešanović ulaze u stručni štab reprezentacije

Nakon što je jučer zvanično potvrđeno imenovanje Duška Bajevića na mjesto selektora nogometne reprezentacije BiH, najavljeno je da će iza Nove godine biti saopšten i kompletan sastav stručnog štaba Zmajeva.

Jedan od saradnika princa sa Neretve trebao bi postati Emir Spahić. Bivši kapiten reprezentacije BiH u “staff” našeg nacionalnog tima bit će uvršten na sugestiju predsjednika Nogometnog saveza Elvedina Begića te je već obavio preliminarni razgovor s Bajevićem oko svoje uloge.

Također, još jedan nekadašnji igrač bh. selekcije na pragu je stručnog štaba tima koji će u martovskim susretima baraža pokušati izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. Kako saznajemo, riječ je o Mirzi Varešanoviću, koji je tokom trenerske karijere vodio Sarajevo, Velež, Olimpik i Tuzla City te kratko obavljao funkciju selektora olimpijske reprezentacije BiH.

U narednim sedmicama Dušan Bajević će s pomenutim tandemom obaviti završni dio konsultacija prije njihovog zvaničnog imenovanja u stručnom štabu.

Podsjećamo, našu selekciju 26. marta u Zenici očekuje utakmica polufinala play-offa Lige nacija protiv Sjeverne Irske. U slučaju trijumfa, Zmajevi će pet dana kasnije igrati protiv pobjednika meča Slovačka – Republika Irska za plasman na Euro 2020.

dusan bajevicelvedin begicemir spahickvalifikacije za euro 2020mirza varesanovic
KOMENTARI

KOMENTARI