Sport Centar

Klubovi dobili rok za očitovanje: OSBiH u nedjelju donosi odluku o prvacima

Klubovi dobili rok za očitovanje: OSBiH u nedjelju donosi odluku o prvacima

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine još nije donio odluku o prvacima u sezoni koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Savez odluku o prekidu takmičenja donio u trenutku kada su se u obje konkurencije igrale mini-lige za prvaka i za opstanak.

Savez je jučer klubovima poslao zahtjeve u kojima bi trebali iskazati svoj stav po pitanju najboljeg rješenja kada je riječ o prvacima Bosne i Hercegovine za sezonu 2019/2020. Svoja mišljenja timovi bi trebali Savezu dostaviti do nedjelje (29. marta) u 12 sati.

Klubovi su dobili rok da se očituju do nedjelje u 12 sati, nakon čega ćemo donijeti odluku o prvacima za ovu sezonu – potvrdio je za Faktor Alija Fatić, predsjednik OSBiH.

Pojedini klubovi ekspresno su odgovorili na upite Saveza.

Ne mogu da vjerujem da pojedini u ovoj situaciji predlažu nastavak prvenstva. Iskreno, mislim da ćemo učiniti ono što je uradila i Hrvatska – naglasio je prvi čovjek OSBiH.

U susjedstvu su prvacima proglasili prvoplasirane timove mini-liga poslije dva odigrana kola, pa su se titulama okitile ekipe OK Mladost Ribola Kaštela u muškoj i HAOK Mladost Zagreb u ženskoj konkurenciji.

Ako OSBiH postupi na identičan način, što Fatić zagovara od prvog dana, titulama prvaka okitili bi se odbojkaši Kaknja i odbojkašice Gacka.

Pitanje je kako će se očitovati svi ostali učesnici takmičenja, prenosi Faktor.

odbojkaski savez bihok kakanjokbihzok gacko
KOMENTARI

KOMENTARI